Bugatti Chiron Sport îmbracă culori patriotice pentru ediția aniversară “110 ans Bugatti”

La finalul anului 1909, Ettore Bugatti punea bazele companiei care urma să-i poarte numele, începând lucrul la modelul Type 10 în incinta unei foste tăbăcării din Molsheim (regiunea Alsacia din Franța). Type 10 a reprezentat baza pentru Type 13, primul model oficial al mărcii Bugatti.

În 2019 se împlinesc 110 ani de la acel moment care avea să deschidă un capitol fabulos în istoria automobilismului. De aceea, compania marchează această aniversare cu ediția “110 ans Bugatti” a supersportivului Chiron.

Acesta are un motor W16 de 8 litri, care detonează cu forța a 1.500 de cai putere și 1.600 Nm. Drept urmare, performanțele sunt amețitoare: 0-100 km/h în mai puțin de 2,4 secunde, 0-200 km/h în 6,1 secunde, 0-300 km/h în 13,1 secunde și 0-400 km/h în 32,6 secunde. Viteza maximă este plafonată la 420 km/h.

Însă nu vrei ca această ediție specială a lui Bugatti Chiron Sport să treacă precum un glonț pe lângă tine. Ar fi păcat să ratezi micile detalii cromatice, încărcate de nostalgie și istorie.

Atât caroseria, cât și habitaclul au fost presărate cu tricolurul francez: “Le Bleu-Blanc-Rouge”. Bugatti ne explică: “Steagul simboliza initial uniunea dintre monarhie și popor în perioada monarhiei constituționale. După la finalul monarhiei, a reprezentat Revoluția Franceză cu idealurile sale faimoase de libertate (albastru), egalitate (alb) și fraternitate (roșu). Când veți privi acest Chiron, poate veți fi surprinși să vedeți că, pe partea dreaptă a mașinii, culorile steagului francez sunt dispuse ca și cum s-ar vedea în oglindă. Acesta este aranjamentul adoptat și de vehiculele oficiale francize, la care culoarea libertății (albastru) este dispusă prima pe ambele părți laterale ale mașinii.”

Farmecul ediției “110 ans Bugatti” este dat și de nuanța mată Steel Blue în care este vopsită caroseria. Până și elementele din fibră de carbon expuse la partea frontală au această nuanță. Jantele sunt vopsite în culoarea mată negru Nocturne.

Plafonul include două zone vitrate deasupra șoferului și pasagerului din dreapta. Această dotare numită Sky View este opțională pentru un Chiron “standard”.

Această ediție aniversară va fi produsă în doar 20 de exemplare.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account