Smart va lansa în 2022 primul său SUV, cu propulsie electrică

Daniel Lescow, Vice Președinte smart Automobile Co., Ltd pentru departamentele de vânzări și marketing a confirmat faptul că în 2022 va fi lansat primul SUV al mărcii smart.

Știrea a fost prezentată în decembrie 2020 într-un articolul publicat de Daniel Lescow pe pagina sa de LinkedIn. Oficialul smart subliniază că acest model va avea propulsie electrică și va fi fidel conceptului de mașină cu dimensiuni cât mai mici. Lescow descrie acest SUV drept un automobil super-compact, dar cu interior spațios.

„smart va intra în acest segment de piață cu un SUV pur electric, spațios dar compact. Acesta va fi primul vehicul al joint venture-ului dintre Mercedes-Benz și GEELY, va sosi în 2022 și va fi construit în China.”– adaugă Daniel Lescow, Vice Președinte smart Automobile Co., Ltd pentru departamentele de vânzări, marketing și post-vânzări.

În data de 8 ianuarie au fost finalizate formalitățile pentru stabilirea joint venture-ului global prin care  smart Automobile Co., Ltd. Este deținut în raport egal de Mercedes-Benz AG și Zhejiang Geely Holding Group (Geely Holding). Odată cu acest joint venture cele două companii au anunțat că pregătesc lansarea în 2022 a unei noi game smart, care va pune accent pe crearea de automobile electrice premium cu un nivel înalt de tehnologii dedicate conectivității. De asemenea, s-a confirmat că portofoliul de modele smart se va extinde către segmentul B al pieței auto. Cu alte cuvinte, nu va crea doar automobile de talie mini, ci și de clasă mică. Designul noilor modele smart va fi stilizat de Mercedes-Benz, în timp ce dezvoltarea tehnică este în principal sarcina lui GEELY.

Daniel Lescow punctează faptul că noile modele smart vor beneficia de noua platformă tehnică proiectată de GEELY. Platforma aceasta este scalabilă, putând fi adaptată pentru o varietate de automobile, de la talii mici, până la un minibus. Platforma GEELY a fost proiectată și pentru a obține maximul de 5 stele acordat în cadrul testelor de siguranță Euro NCAP.

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account