Elon Musk vrea ca Tesla Roadster să planeze în aer, cu tehnologie de rachetă SpaceX

În cadrul podcast-ului The Joe Rogan Experience, Elon Musk a declarat că vrea să implementeze tehnologie de rachete în modelul Tesla Roadster.

Fiind CEO și fondator pentru SpaceX, compania care construiește rachete capabile să călătorească în spațiu, Elon Musk își imaginează că și mașinile pot prelua din abilitățile de zvor ale navelor spațiale. Iar în cadrul podcastului Joe Rogan Experience a explicat cum crede că Tesla Roadster ar putea să se deplaseze planând în aer.

„Vreau să planeze în aer. Încerc să-mi dau seama cum să fac acest lucru să plutească în aer, fără să ucizi oameni. M-am gândit că poate o putem face să plutească, dar nu prea sus. Deci, poate ar putea să plutească, de exemplu, la un metru deasupra solului sau ceva de genul acesta. Deci, dacă picați cu mașina stricați suspensia dar nu veți muri. Poate, nu știu, să se înalțe până la 1,82. Dacă îi punem o limită de înălțime, probabil că va fi bine.” – explică CEO-ul mărcii Tesla.

Musk continuă prin a explica faptul că mașina ar putea să și călătorească în timp ce plutește în aer. Iar viteza de deplasare ar fi destul e rapidă, doar că va fi limitată la un interval de timp. Se gândește că ar putea fi un pachet de echipare SpaceX. Acesta ar pune în locul scaunelor mici din spate rezervoare de gaz cu presiune de 10.000 psi (pounds per square inch) care ar alimenta niște lansatoare în genul celor de rachetă. Elon Musk spune că are încredere că poate fi montat minimum un lansator, care ieși de sub numărul de înmatriculare din spate, ca într-un film cu James Bond.

În orice caz, Tesla Roadster va goni precum o rachetă pe șosea, fiindcă Musk declară că va fi chiar mai rapidă decât noua Tesla Model S Plaid, care accelerează de la 0 la 96 km/h în 1,99 secunde, având 1.020 CP produși de 3 motoare electrice. Tesla Model S va fi oferită și în versiune Plaid+, cu peste 1.100 CP. Pentru aceasta constructorul american declară că demarajul 0-96 km/h este realizat în “mai puțin de1,99 secunde”.

Performanțele preliminare anunțate pe site-ul Tesla.com pentru modelul Roadster sunt 0-96 km/h în 1,9 secunde și viteză maximă de peste 250 mph (402 km/h).

Elon Musk a răspuns pe Twitter că proiectarea lui Tesla Roadster va fi finalizată în 2021, urmând ca producția să înceapă în 2022. Desigur, abilitatea de a plana deasupra șoselei sau tehnologia preluată de la rachetele SpaceX nu sunt decât jocuri de imaginația la acest moment.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account