Euro NCAP a acordat doar 2 stele pentru Dacia Sandero Stepway, din cauza sistemului de frânare automată

În data de 14 aprilie 2021, Euro NCAP va dezvălui rezultatele detaliate ale sesiunilor de teste de siguranță la care au fost supuse modele noi precum Dacia Sandero Stepway, Volkswagen ID.4 și Škoda ENYAQ iV. Dar cu o zi înainte de prezentarea informațiilor amănunțite, Euro NCAP a publicat un cominicat de presă în care ne oferă un preambul al rezultatelor din timpul testelor de coliziune și siguranță. Astfel aflăm că noua Dacia Sandero Stepway a fost cotată cu doar 2 stele din maximul de 5 pe care îl acordă Euro NCAP. Aceeași cotare se aplică și pentru noua Dacia Logan.

Euro NCAP precizează că Dacia Sandero Stepway a oferit un nivel de protecție „respectabil” în cazul testelor de coliziune. De altfel, Euro NCAP subliniază că Dacia Sandero Stepway ar fi primit 4 stele din maximul de 5, dacă nu ar fi avut neajunsuri la capitole precum sistemul de frânare automată.
În comunicatul de presă Euro NCAP se explică faptul sistemul de frânare de urgență autonomă al lui Dacia Sandero Stepway folosește doar un radar și reacționează doar la alte vehicule. Însă nu este este conceput și pentru a evita coliziuni cu pietoni sau bicicliști. Și nu există nici funcție de corectare a direcției pentru menținerea mașinii între marcajele benzii de rulare.
Michiel van Ratingen, secretar general al Euro NCAP explică: „Siguranța a evoluat, iar cei mai mari pași în față se fac acum prin utilizarea tehnologiei de vârf pentru a preveni producerea accidentelor. În mod clar, Dacia și-a găsit piața și se țin de ea, dar un rating de două stele arată o ambiție mică, chiar și pentru un produs cu preț mic. Este clar cî decizia lor de a nu oferi o cameră nu este în pas cu piața și dezamăgește, deoarece Dacia este conștientă că mașinile sale vor trebui în curând să respecte noul regulament general de siguranță. Škoda și VW, pe de altă parte, arată ce se poate realiza și Euro NCAP îi aplaudă pentru că le oferă clienților lor cel mai înalt nivel de siguranță.” Oficialul Euro NCAP face desigur referire la faptul că noile modele electrice Volkswagen ID.4 și Škoda ENYAQ iV au primit câte 5 stele, inclusiv datorită sistemelor sofisticate de asistare a condusului.

Dar, după cum spuneam la începutul acestei știri, mai multe informații vom afla de la Euro NCAP în 14 aprilie 2021.

Sursa informațiilor și pozelor: euroncap.com.

Între timp vă invităm să urmăriți testele noastre cu noile Dacia Sandero și Dacia Logan.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account