Hypercar-ul Rodin FZERO din Noua Zeelandă debutează cu 1.176 CP hibrizi

Rodin FZERO este un hypercar dedicat circuitului, care cântărește doar 698 kg și are 1.176 CP produși de un V10 și un motor electric. Compania Rodic Cars din Noua Zeelandă anunță că va produce doar 27 de exemplare Rodin FZERO, cu specificații adaptate în funcție de cererile clienților și de solicitările fiecărui circuit unde va fi împins la limită.

Livrările primelor exemplare Rodin FZERO vor demara în vara lui 2023. Iar Rodin Cars va oferi clienților de pilotaj pe diverse circuite, precum și servicii de păstrare a mașini în garaje speciale.

În clipul video de mai jos puteți vedea cum a luat naștere proiectul Rodin FZERO.

Greutate extrem de mică, mulțumită șasiului din carbon

Rodin FZERO impresionează nu doar designul inspirat parcă de o mașină a lui Batman. Cântărește doar 698 kg, deși măsoară 5.500 mm lungime, 2.200 mm lățime și 1.130 mm înălțime.
Acest nivel de greutate foarte redus se datorează în primul rând faptului că întregul șasiu, precum și caroseria sunt din fibră de carbon. Iar toate componentele sunt produse în centrul Rodin Cars.

Cutia de viteze din titan

Rodin Cars a proiectat transmisia cu 8 trepte cu ajutorul specialiștilor Ricardo UK. Această cutie de viteze cântărește numai 66 de kilograme. Fiindcă este produsă din titan, prin imprimare 3D realizată la centrul de producție Rodin Cars.
De asemenea, Rodin FZERO beneficiază de un diferențial hidraulic, controlat electronic.

Propulsie hibridă cu motor V10 dezvoltat de Rodin Cars

Motorul a fost la rândul său proiectat și dezvoltat de la zero de către Rodin Cars. Scopul a fost crearea celui mai ușor propulsor V10. Concret, este vorba despre un motor V10 twin-turbo de 4 litri, care cântărește doar 132 kg. Acesta produce 1.000 CP la un regim de turații de 9.000 rpm, ceea ce va asigura o coloană sonoră menită să dea fiori. Motorul se turează până la 10.000 rpm. Iar 7.250 rpm livrează cuplul maxim de la 910 Nm.

Însă inginerii Rodin Cars au completat performanțele motorului V10, integrându-l într-un sistem de propulsie care cuprinde și un motor electric. Acest motor electric generează 130kW.

Drept urmare, propulsia lui Rodin FZERO livrează per total 1.176 CP și cuplu maxim de 1.026 Nm. Iar raportul putere/greutate este de 1.662 CP per kilogram. Pentru moment, Rodin Cars nu a comunicat informații despre timpii de accelerare dar promite că FZERO va goni cu viteze de peste 360 km/h!

Cert este că Rodin FZERO este conceput pentru a spulbera recorduri pe circuit. Și promite să stea lipit de asfalt, având un eleron gigantic în partea din spate. Acesta eleron, împreună cu podeaua plană și alte elemente ale caroseriei, generează o forță de apăsare aerodinamică de până la 4.000 kg.

Sistem de frânare cu discuri din carbon și jante produse la standarde de Formula 1

Pentru a ține în frâu cei 1.176 CP hibrizi, Rodin FZERO este echipat cu un sistem de frânare ultra performant în condiții de uzură intensă. Are discuri de carbon cu diametru de 380 mm la toate cele 4 roți. Iar pistonașele etrierelor sunt din titan. Nu lipsesc ABS-ul și sistemul de control al tracțiunii. Și, fiindcă are propulsie hibridă, Rodin FZERO are și sistem de frânare regenerativă.

Jantele sunt la rândul lor special. Au fost concepute cu ajutorul OZ Racing și sunt produse la standarde de Formula 1. Aceste jante de 18 inch forjate din magneziu sunt încălțate cu anvelope Avon de tip full-slick. Și pot fi schimbate în funcție de capriciile meteo.

Sursa pozelor și informațiilor: rodin-cars.com

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account