[VIDEO] Test complet cu noua Dacia Jogger 2023: merită oare banii?

Am testat recent noua Dacia Jogger 2023, în versiunea TCe 110, și a ieșit un material lung de aproape 30 de minute. 

Materialul complet cu noua Dacia Jooger 2023 e urcat pe canalul nostru de YouTube și îl poți vedea printr-un simplu play în fereastra de mai jos.

Pe lângă noua identitatea vizuală, Dacia Jogger 2023 propune și prima versiune de motorizare hibridă din gama producătorului autohton. Totuși, eu am testat versiunea TCe 110, cea care pare că oferă un raport foarte bun între ce oferă și cât costă.

În versiunea de test, motorul de un litru dezvoltă 110 cai-putere la 5.000 de rotații pe minut și oferă un cuplu maxim de 200 Nm, disponibil între 2.900 și 3.500 de rotații pe minut. Pe hârtie, cântărind la gol cam 1.200 de kilograme, Jogger-ul accelerează de la 0 la 100 km/h în 10,5 secunde și atinge o viteză maximă de 180 km/h. În realitate, cu trei persoane în mașină, cu portbagajul și cutia suplimentară de pe plafon pline cu bagaje, lucrurile se schimbă puțin. Dar în continuare îmi mențin părerea: pentru orice persoană rațională, această configurație este suficientă pentru orice tip de deplasare.

Etajarea cutiei ajută mult, în special în cazul primelor patru trepte, iar cei 200 Nm își fac treaba bine. Secretul, la fel ca în cazul oricărei mașini noi cu motor mic supra-alimentat e să fii în plaja de cuplu pentru a obține performanțele maxime. Și, din acest punct de vedere, cel al performanțelor dinamice, acest motor e cu mult peste ce oferea vechiul motor de 1,6 litri, normal aspirat. Asta că tot există voci pe marele internet care plâng după acel motor. Pe scurt, dacă ai capul pe umeri și îl folosești în scopul dat de natură, mașina se comportă bine, cât timp îi recunoști și accepți limitele. Și dacă înțelegi cum funcționează supra-alimentarea.

Altfel, ținuta de drum e similară cu cea a suratelor din gama Dacia. Accent pus pe confort, cu mișcări de ruliu pronunțate dacă exagerezi în viraje, cu o direcție lejeră și rapidă, dar care nu-ți transmite cine știe ce feedback. Adică Jogger e o mașină onestă, fără nici cea mai mică urmă de sportivitate, dar cu o ținută de drum decentă, care se dovedește a fi foarte confortabilă. 

La viteze constante, pe drumuri naționale, mergând normal, Jogger e chiar o mașină surprinzător de rafinată, cu zgomot de vânt și de rulare minim în interior. Totuși, motorul devine gălăgios când accelerezi puternic și nu e genul de sunet plăcut. Mai mult, în cazul mașinii de test, la viteze de peste 90-100 km/h, zgomotul de vânt produs de cutia suplimentară de pe plafon devine oarecum deranjant…

Dacă vrei tracțiune integrală, atunci testul meu cu Dacia Duster 1.5 dCi 4×4 s-ar putea să te ajute:

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account