În 2021, vânzările Dacia au crescut cu 3,1%, iar electricul Spring l-a surclasat pe Logan

Întreaga industrie auto a fost afectată în 2021 de continuarea pandemiei, dar și de lipsa componentelor electronice. Dar, în ciuda acestui context, Dacia a comercializat la nivel mondial 537.095 de automobile, pe tot parcursul anului. Acest volum de vânzări reprezintă o creștere cu 3,1% comparativ cu 2020.

Evoluția vânzărilor însemnat că Dacia a obținut și cote mai mari din piețe importante. De exemplu, a atins în Europa o cotă de piaţă record de 6,2% în segmentul vânzărilor către clienții particulari, devenind în premieră a treia marcă cea mai vândută în rândurile acestei categorii de public.
Desigur, Dacia rămâne lider de vânzări în România. Însă rezultatele sale sunt lăudabile și în afara țării noastre. Dacia este marca cea mai vândută către clienții particulari în Franţa şi se situează în Top5 în alte 9 țări europene: Italia, Spania, Portugalia, Belgia, Austria, Polonia, Republica Cehă, Ungaria şi Croația. În Germania, marca se află în Top10. Totodată, Dacia este lider de piaţă și în Maroc.

Aceste performanțe se datorează în deosebi popularității modelelor Sandero și Duster, dar remarcabilă este recepția de care s-a bucurat Spring, primul automobil de serie 100% al mărcii Dacia.
80% din cei care au achiziționat un vehicul Spring nu erau anterior clienți ai mărcii Dacia. Acest interes crescut s-a concretizat în faptul că modelul Spring a fost comercializat în 27.876 de unități și a generat peste 46.000 de comenzi până la finalul anului 2021.

În acest condiții Dacia Spring a devenit al 3-lea cel mai bine vândut automobil din gama Dacia și a surclasat modelul Logan, care a fost în 27.136 de exemplare.

În clipul video de mai jost poți vedea testul MotorVlog cu Dacia Spring:

Titlul de campion al vânzărilor Dacia i-a revenit lui Sandero. Pentru al cincilea an consecutiv, acesta a fost cel mai vândut model din Europa către clienții persoane fizice, acumulând vânzări de 226.805 de exemplare, din care 90% au fost reprezentate de cea de-a treia generație a modelului. Dacia mai subliniază că Sandero s-a situat la sfârşitul anului pe locul al doilea în clasamentul celor mai vândute modele din Europa.

Și Dacia Duster se poate mândri că a fost cel mai vândut SUV din Europa către clienții particulari, deținând acest titlu încă din 2018. La nivel internațional, De asemenea, în 2021 Duster a Duster a depășit 2 milioane de exemplare vândute de la lansarea sa în 2010. Dintre acestea 186.001 unități au fost comercializate pe parcursul lui 2021.
Nu în cele din urmă Dacia precizează că 75 % din clienții săi rămân fideli mărcii, când decid să îşi înlocuiască mașina cu una nouă. Acest procent înalt de fidelizare contribuie la evoluția constantă, iar vânzările vor fi impulsionate în 2022 și de lansarea modelului Dacia Jogger. Acest nou automobil de familie este propus în configurații cu 5 sau 7 locuri și este disponibil în România începând de la 13.990 de euro (TVA inclus).
CLICK AICI pentru a vedea toate detaliile despre Dacia Jogger.

În clipurile de mai jos puteți vedea testele MotorVlog cu noile modele Dacia Sandero, Logan și Duster, precum și prima noastră întâlnire cu Jogger, care a avut loc cu ocazia debutului găzduit la IAA Mobility 2021 în Munchen.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account