[VIDEO] Test GLE 300 d 4MATIC: doar doi litri diesel

Am testat noul GLE 300 d 4MATIC și concluziile despre cum se comportă mașina cu un motor de doar doi litri sunt cel puțin interesante.

Singur, singurel, motorul de pe noul GLE 300 d 4MATIC dezvoltă 272 de cai-putere. Și vreo 550 Nm. Dar mai are un ajutor din partea unui starter/generator, așa că performanțele dinamice, pe hârtie, sunt impresionante. Cum stau lucrurile în realitate, afli printr-un simplu play al clipului de mai jos. Sau la noi pe canalul de YouTube unde ne-ar ajuta să te abonezi:

Sistemul 4MATIC a fost și el regândit. La momentul lansării inițiale, motorizările cu patru cilindri aveau o cutie de transfer care distribuia cuplul în raport fix: 50% față, 50% spate. Acum, odată cu noua generație de motoare, sistemul 4MATIC de pe GLE 300 d integrează un ambreiaj multi-disc controlat electronic ce permite variația completă a distribuției cuplului: de la 0 la 100% pe oricare dintre punți. Și e clar că aici s-a făcut o eficientizare considerabilă a consumului.

O altă treabă interesantă la această mașina e suspensia. Dacă în cazul motorizărilor cu șase sau mai mulți cilindri suspensia pneumatică cred că e standard, în cazul de față e opțională. Sigur, nimic surprinzător aici. Dar, fără costuri suplimentare, ai de ales între o suspensie cu amortizoare adaptive sau una coborâtă cu arcuri din oțel. Ei bine, mașina din test are suspensia din urmă. Cea cât se poate de clasică, cu arcuri din oțel.

Dar mașina nu dezamăgește absolut deloc. La nici un capitol. Iar când vine vorba despre preț, lucrurile stau iarăși foarte bine. Prețul de listă pentru un GLE 300 d 4MATIC pornește de la 61.815 de euro, fără TVA. Cu tot cu dotările opționale, mașina din test e 71.846 de euro, fără TVA. Prin Mercedes-Benz Financial Services poți avea un GLE 300 d 4MATIC pentru o chirie lunară ar fi de 1.395 de euro, fără TVA. Iar în acest cost sunt incluse reviziile simple, asigurarea CASCO, rovinieta, impozitul si înmatricularea. Cu avans 0. Practic, plătești o chirie lunară, deductibilă, și scapi de orice altă grijă financiară sau logistică. Mă rog, așa cum ziceam, aceasta e doar o simulare și totul depinde de stocuri, dar oferte concrete și punctuale găsești la partenerii Mercedes-Benz din țară. 

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account