Lamborghini SC20: 770 de cai putere, cu pleata în vânt

În ultimii ani a reapărut moda mașinilor exclusiviste inspirate din supersportivele fără acoperiș ale anilor ’60. Avem exemple superbe întruchipate de Ferrari Monza SP1 și SP2, sau McLaren Elva. Ele oferă extazul vitezei într-o formă cât mai pură, fiindcă savurezi totul fiind sub cerul liber. Aceeași rețetă o urmează acum Lamborghini SC20, un automobil unincat, creat la comanda specială a unui client care a dorit să-și proiecteze mașina de vis.

Lamborghini subliniază că acest împătimit, al cărui nume este păstrat sub anonimat, a fost implicat în procesul de dezvoltare a mașinii. Supersportiva a fost proiectată de departamentul de motorsport, iar Centro Stile din in Sant’Agata Bolognese a creat o estetică pe cât de exotică, pe atât de eficientă din perspectiva aerodinamicii.
Fiindcă nu există un acoperiș, aerodinamica a fost adaptată și pentru a permite condusul confortabil la viteze înalte. Apăsarea aerodinamică poate fi ajustată, eleronul din carbon având 3 reglaje: Low, Medium și High Load.
Apropo de carbon, acesta este materialul predominant în construcția lui Lamborghini SC20. Din carbon sunt făcute panourile caroseriei, structura monococă, panourile interioare ale portierelor, carapacea scaunelor, consola centrală, planșa de bord etc.
Desigur, experianța viscerală de la volanul lui Lamborghini SC20 se datorează propulsorului. V12 aspirat, de 6.498 cmc. Astfel, șoferul și pasagerul sunt catapultați cu forța a 770 CP și 720 Nm, iar totul se întâmplă pe coloana sonoră epică produsă de motorul V12. Cu alte cuvinte, este foarte ușor să te fure extazul. Așadar, este binevenit sistemul de tracțiune integrală, cu diferențial central electronic, care dă o mână de ajutor în strunirea celor 770 de cai putere.
Nu este specificat prețul proiectului Lamborghini SC20. Dar, fiind un unicat, valoarea sa doar va crește în timp.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account