Audi A4 a primit actualizări estetice și motorizări mild-hybrid

Actualizarea modelului Audi A4 răspunde noului BMW Seria 3 printr-un plus de avangardism tehnologic, animat de propulsii mild-hybrid.

Modelul de clasă medie a fost restilizat în ton cu designul noilor generații audi A6, A7 și A8. Acest lucru este ușor observabil la nivelul grilei frontale și a farurilor. Referitor la faruri, acestea dispun standard de tehnologie LED. Opțional sunt oferite faruri Matrix LED cu fază lungă automată.

Audi A4 a evoluat și prin adoptarea noului sistem infotainment MMI. Pe lângă head-up display și instrumentarul de bord complet digital de 12,3 inch, oferit opțional, A4 beneficiază de un nou ecran central tactil de 10.1 inch. Interacțiunea cu acesta este asemănătoare cu cea oferită de ecranul unui smartphone. Astfel, a fost înlăturat butonul rotativ de pe canalul median, funcțiile acestuia fiind acum preluate de noul ecran tactil, care oferă și feedback acustic. Totodată, interacțiunea dintre șofer și mașină este îmbunătățită și datorită evoluției  sistemului de recunoaștere a comenzilor vocale.

Conectivitatea este la rândul ei un punct forte al lui Audi A4. Sistemul său de navigație primește informații online despre trafic, locurile de parcare și semafoare. Conectându-se la infrastructura urbană, A4 îi afișează șoferului recomandări pentru viteza de rulare adecvată pentru a prinde următorul semafor pe culoarea verde. De asemenea, este afișat și timpul rămăs până când semaforul se face din nou verde. Această funcție este implementată treptat în țările din Europa.

Și conectivitatea cu smartphone-ul este extinsă. Telefoanele Android pot fi folosite pentru a bloca/debloca portierele și pentru a porni motorul mașinii, înlocuind astfel cheia de contact.

Sistemele de asistare a condusului au evoluat, primind funcții noi precum cea de asistare pentru condus eficient. Această funcție folosește informațiile de la sistemul de navigație și conexiunile Car-to-X. În plus, folosind camera video frontală și radarele față/spate ale mașinii, detectează prezența celorlalte automobile din trafic și citește semnele de circulație. În funcție de acești factori, poate inclusiv să decelereze mașina preventiv.

Versiunea actualizată a modelelor Audi A4 în format Sedan și Avant (break) va putea fi comandată în Europa din luna mai. Urmând ca din vară să fie disponibil și versatilul Audi A4 allroad quattro. Toate aceste modele vor ajunge în showroom-uri în toamna lui 2019.

Gama de motorizări va include 6 propulsoare turbo, care respectă normele Euro 6d-temp și dezvoltă între 150 și 347 CP. Trei dintre aceste motoare vor fi mild-hybrid, bazându-se pe un sistem electric de 12 volți. Conform măsurătorilor realizate de Audi, sistemul mild-hybrid poate reduce consumul de combustibil cu până la 0,3 l/100 km.

La lansare, Audi A4 va fi oferit și în configurația specială “edition one”, propusă cu motorizările 2.0 TFSI de 245 CP, 2.0 TDI de 190 CP și 3.0 TDI de 231 CP.

Vârful de gamă pentru Europa va fi S4 TDI cu motor 3.0 TDI de 347 CP și 700 Nm. Această propulsie folosește un compresor acționat electric, un sistem electric de 40 de volți și o baterie litiu-ion de 0,5 kW. Această configurație de tip mild-hybrid reduce consumul de combustibil cu până la 0,4 l/100 km. Iar performanțele sale sunt foarte convingătoare. Modelul S4 TDI sedan sprintează de la 0 la 100 km/h în 4,8 secunde și atinge o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h.

Exploatarea eficientă a resurselor acestei propulsii revine și în slujba transmisiei automate tiptronic cu 8 trepte, a sistemului de tracțiune integrală, dar și a diferențialului sport pentru puntea spate, disponibil opțional.

Clienții pot dicta și caracterul dinamic al lui Audi A4. Pot fi alese opțional una dintre cele două suspensii adaptive. Una favorizează confortul, are amortizoare adaptive și reduce garda la sol cu 10 mm față de suspensia standard. Cealaltă este suspensia sport, disponibilă cu sau fără sistem de control al amortizoarelor. Aceasta coboară garda la sol cu 23 mm.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account