Mercedes-Benz Vans a lansat în România noua generație Citan, cu prețuri de la 19.408 euro cu TVA

Noul automobil comercial ușor din gama Mercedes-Benz Vans debutează în variantele Citan Panel Van pentru transport de marfă și Citan Tourer pentru transport de persoane.

În Europa, segmentul van-urilor compacte este un sector major foarte important, bine stabilit, cu peste 800.000 de unități în 2019. Ne așteptăm ca acest segment să continue să fie atractiv în viitor, ca urmare a unor megatendințe semnificative din sectorul de curierat rapid și livrare colete, urbanizare și electromobilitate. Vedem în noul Citan o soluție excelentă pentru antreprenoriatul urban din România, dar și pentru transportul de persoane la cele mai înalte standarde.” a declarat Alex Rugină, COO Mercedes-Benz Vans România.

Așadar, Citan se remarcă în acest segment de piață foarte competitiv beneficiind de standardele tehnologice și de rafinament definitorii pentru marca Mercedes-Benz Vans. Cu alte cuvinte, avem de a face cu două versiuni de automobil care pun accentul pe utilitate și latură practică, dar care își tratează utilizatorii cu atribute care fac cât mai confortabilă călătoriile îndelungate și timpul petrecut la volan în forfota din traficul urban.

De exemplu, noul Mercedes-Benz Citan Panel Van are sarcina utilă de până la 782 kg și volumul de încărcare de până la 2,9 metri cubi. Iar raza de bracaj este de doar 11,75 metri. Astfel, reprezintă un autovehiculul comercial ușor, de mici dimensiuni, care reprezintă o alegere foarte utilă pentru antreprenori cu afaceri mici și mijlocii, comercianți, servicii de curierat și livrări colete.

Însă noul Citan a primit distincția Van of the Year 2022 acordată de juriul pan-european al IVOTY (International Van Of The Year) și datorită tehnologiilor întâlnite până de curând la autoturismele mărcii premium Mercedes-Benz. Exemple sunt sistemul de infotainment Mercedes-Benz MBUX și dispozitivele de siguranță. Citan Tourer este echipat cu 7 airbag-uri, dispunând standard inclusiv de un airbag central, care se umflă între scaunul șoferului și cel al pasagerului din față în cazul unei coliziuni laterale severe. Totodată, Citan Tourer oferă și o bună izolare fonică mulțumită suprafeței vitrate cu sticlă a cărei grosime a crescut cu 11% mai groasă. Desigur, nu lipsesc compartimente practice de depozitare și mese pliabile. Iar toate acestea recomandă modelul Citan Tourer și ca automobil de familie.

Clienții pot alege între liniile de echipare BASE și PRO și au la dispoziție o varietate de dotări opționale. Prețurile pornesc în România de la 19.408 euro cu TVA (16.309 de euro fără TVA), pentru echiparea de bază a modelului Citan 108 CDI furgon cu motor diesel de 75 CP. Modelul Citan Tourer entry-level 110, cu motor pe benzină de 105 CP, costă 22.781 euro cu TVA (preț fără TVA: 19.143 euro).

Foarte atractive sunt opțiunile de finanțare. Modelul Citan Furgon, 110 CDI KA/L PRO vine cu o condiție specială de finanțare exclusivă, rată începând de la 2,5 euro/zi, cu TVA inclus, prin intermediul Mercedes-Benz Financial Services România.

Nu în cele din urmă, conform strategiei Mercedes-Benz de a oferi câte un model electric în fiecare segment de piață, Mercedes-Benz Vans ca lansa și versiunea cu propulsie electrică, denumită eCitan. Aceasta va debuta în a doua jumătate a lui 2022, iar constructorul german anunță deja că acest model va oferi autonomie electrică de aproximativ 285 km (WLTP), precum și un sistem de alimentare rapidă, care îi va permite să încarce bateria de la 10% la 80% din capacitatea sa în doar 40 de minute. Aceste argumente tehnice sunt esențiale pentru o utilizare cât mai confortabilă și practică, pentru programul încărcat al companiilor care oferă servicii de transport. Iar aceste avantaje vor fi completate și de ecotichetele oferite prin Programul Rabla Plus, care vor contribui la prețuri de achiziție cât mai eficiente.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account