ZVON: Rolls-Royce proiectează primul său model electric în sincron cu BMW i7

În 2020, CEO-ul Rolls-Royce, Torsten Müller-Ötvös, declara pentru Automotive News că brand-ul pe care îl coordonează va lansa un model pur electric în deceniul ce urmează. Acum, Autocar.co.uk raportează că este posibil ca în 2021 Rolls-Royce să ofere detalii concrete despre primul său model cu propulsie 100% electrică.

Conform informațiilor aflate de Autocar.co.uk, la centrul de dezvoltare BMW din Munich se lucrează deja la un prototip Rolls-Royce Phantom cu propulsie electrică. Însă, publicația britanică subliniază că de fapt Rolls-Royce a decis ca până la urmă primul său vehicul electric să fie un model nou, adresat în special clienților din China și SUA , care au afinitate pentru tehnologie avangardistă. Rolls-Royce va construi modelul electric pe arhitectura de aluminiu care stă la baza noilor generații Ghost, Phantom și Cullinan. Însă dezvoltarea propulsiei este făcută în sincron cu BMW i7, după cum raportează Autocar.co.uk. Motoarele și bateria vor fi produse de BMW. Iar Autocar.co.uk, estimează că pachetul de baterii ar urma să ofere autonomie de peste 500 km, având capacitate de măcat 100 kWh. Poate că 500 km nu sună impresionant, dar publicația din Marea Britanie spune că este de așteptat ca Rolls-ul electric să cântărească spre 3 tone.

BMW a confirmat că viitoarea generație BMW Seria 7 va fi prima oferită și cu propulsie electrică. Se preconizează că debutul noului 7 va avea loc în 2022. Așadar, versiunea i7 ar putea fi lansată cel târziu în 2023, având în vedere că până atunci BMW Group intenționează să aibă măcar 12 modele pur electrice în portofoliu. Încă nu există vreo informație oficială care să includă Rolls-Royce în acest plan. Dar, în 2020, BMW Group a înregistrat denumirea Silent Shadow (Umbra Silențioasă), care s-ar potrivi perfect pentru primul Rolls-Royce electric.

În ceea ce privește designul, Autocar.co.uk menționează că modelul electric va avea elemente inspirate de Rolls-Royce VISION NEXT 100 – conceptul cu nume de cod 103EX, care a fost prezentat în 2016 pentru a prefigura viitorul mărcii.

Era propulsiilor electrice pentru Rolls-Royce pare din ce în ce mai aproape. Și va deveni o realitate în acest deceniu, după cum a spus chiar CEO-ul companiei. Torsten Müller-Ötvös a ținut să precizeze că propulsia electrică întrunește valorile de rafinament tradiționale pentru Rolls-Royce. Este vorba despre silențiozitate și o livrare fără efort a puterii. De altfel, și Bentley a anunțat că până în 2026 va lansa primul său model electric, urmând ca până în 2030 toate modelele sale să aibă doar propulsie electrică.

Nu în cele din urmă, Autocar.co.uk anticipează că Rolls-Royce pregătește o propulsie electrică și pentru SUV-ul Cullinan. Sursele Autocar.co.uk indică faptul că propulsia va avea o configurație cu 2 motoare electrice, asemănătoare celui de care dispune BMW iX.

Sursele informațiilor: Autocar.co.uk, Automotive News

CLICK AICI pentru a accesa pe site-ul Automotive News, toate informațiile aflat de la reprezentanții Rolls-Royce despre electrificare. (Site-ul necesită înregistrare.)

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account