Modelul electric Audi e-tron GT va debuta în 9 februarie

Audi e-tron GT este coupe-ul electric înrudit cu Porsche Taycan, model cu care împarte platforma tehnică. Acesta va împărți linia de asamblare cu Audi R8, la uzina Audi Böllinger Höfe din Neckarsulm, și va fi disponibil din 2021. Iar Marc Lichte, șeful departamentului de design Audi, confirmă faptul că în 9 februarie vom vedea modelul în forma lui de serie.

Versiunea RS a lui Audi e-tron GT va fi primul model electric al Audi Sport GmbH. Și promite performanțe pe măsură. Este creditat cu peste 440 kW (peste 598 CP), distribuiți către toate cele patru roți prin sistemul quattro electric. Din datele preliminare oferite de Audi aflăm că modelul RS e-tron GT sprintează de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 3,5 secunde și atinge o viteză maximă de 250 km/h. Marele GT e iute de picior și datorită modului overboost, care urcă puterea până la cota de 650 CP pentru o scurtă perioadă.

Audi e-tron GT promite echilibru între agilitate și confort. Are sistem de direcție integrală, care îi permite să vireze și din roțile posterioare. Iar suspensia pneumatică are câte 3 camere, precum și amortizoare active. Astfel se poate regla ținuta de drum și garda la sol. Centrul de greutate coborât de amplasarea bateriei în podea este completat de faptul că se va oferi opțional și un plafon din fibră de carbon. Iar eleronul activ de la baza lunetei contribuie la o mai bună apăsare aerodinamică.

Audi e-tron GT va fi o alternativă atractivă pentru Tesla Model S, dar și pentru sedanurile EQE și EQS pe care le va lansa Mercedes-Benz în 2021. După 2022-2023 va avea de înfruntat concurență și din partea viitoarelor generații BMW Seria 5 și Seria 7, care vor fi oferite pentru prima oară și cu propulsii pur electrice.

Mai multe informații vom afla în 9 februarie 2021.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account