Noua Lada Niva va fi lansată în 2024 și împarte platforma cu Dacia Bigster

Groupe Renault ne prezintă o ilustrație care prefigurează designul viitoarei generații Lada Niva. Totodată, Renault a trasat și noua strategie pentru marca Lada, pe care o deține prin intermediul AVTOVAZ. Până în 2025, vor fi lansate 4 modele Lada complet noi, construite pe o platformă tehnică utilizată și de Dacia. Noua generație Lada Niva va fi unul dintre modelele care va întinerii gama mărcii din Rusia.

Viitoarea Lada Niva, care va fi lansată în 2024, nu va rămâne singurul SUV al constructorului. Renault anunță că în familia Lada va apărea încă un SUV, care va fi dedicat segmentului C. Confirmarea vine odată cu dezvăluirea conceptului Dacia Bigster, care se va adresa aceluiași segment de piață. Renault explică faptul că Lada și Dacia vor forma o așa-zisă unitate de business. Mai exact, cele două mărci vor împărți platformă tehnică modulabilă CMF-B, pe baza căreia este construiă noua agenerație de modele Dacia și Lada. Astfel, se obține o eficientizare a costurilor de producție. În comunicatul publicat de Groupe Renault se estimează că Dacia și Lada vor produce anual peste 1 milion de automobile dezvoltate pe platforma CMF-B. În loc de folosirea a 4 platforme tehnice diferite, se va utiliza doar platforma modulară CMF-B. Și în loc de 18 formate de caroserie, se vor produce 11.

În plus, cu ajutorul SUV-urilor de segment C, Lada și Dacia se vor putea adresa unor noi piețe la nivel mondial. Iar noul model de business îi va permite mărcii Lada nu doar să rămână liderul pieței auto din Rusia, ci să își sporească adresabilitatea la nivel global. Lada are o cotă de piață de peste 20% în Rusia, unde modelele sale Granta și Vista ocupă primele două locuri în topul vânzărilor.

În clipul de mai jos puteți vedea toate informațiile despre conceptul Dacia Bigster, care prefigurează viitorul frate mai mare al modelului Duster.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account