Noua Skoda Kamiq prezentată oficial

Noua Skoda Kamiq a fost prezentată înaintea Salonului Auto de la Geneva, așa că avem acum toate datele esențiale despre cel mai nou SUV al mărcii.

Noua Skoda Kamiq se alătură fraților săi mai mari – Karoq și Kodiaq – și intră în portofoliul de modele Skoda, aducând o nouă linie de design. Numele mașinii provine din limbajul inuit și înseamnă “un lucru ce se potrivește perfect.”. Continuând într-o oarecare formă linia de design a fraților săi, noua Skoda Kamiq aduce însă și câteva elemente noi. Primul dintre ele – și, de altfel, cel mai evident -, este dat de luminile de zi. Acestea sunt poziționate deasupra blocurilor optice și n-au cum să nu atragă atenția asupra lor. Dimensiunile compacte al mașinii și caracterul dinamic sunt completate de o gardă la sol ceva mai înaltă, dar și de posibilitatea de a echipa noul SUV cu jante cu dimensiuni de până la 18 inch.

Noua Skoda Kamiq

La capitolul motorizări, noua Skoda Kamiq oferă cinci opțiuni, toate beneficiind de aportul supraalimentării, de recuperarea energiei pierdute prin frânare, de sistem Start/Stop și respectă normele de poluare Euro 6d-TEMO. Intrarea în gamă este rezervată motorului 1.0 TSI ce dezvoltă 95 de cai-putere și un moment maxim de 175 Nm. Această motorizare va fi cuplată exclusiv cu unei cutii manuale cu cinci trepte. Cea de-a doua versiune de putere a motorului 1.0 TSI dezvoltă 115 CP și este cuplat, în standard, unei cutii manuale cu șase trepte, dar există și opțiunea transmisiei automate DSG, cu șapte trepte. Motorizarea de top este un 1.5 TSI ce dezvoltă 150 de cai-putere și 250 Nm și poate fi cuplat fie cu o transmisie manuală, fie cu una automată. Motorul 1.5 TSI înglobează tehnologia Active Cylinder Technology, astfel că la sarcini reduse doi dintre cei patru cilindri sunt opriți pentru un consum optim de combustibil.

Pentru cei care preferă motorina, noua Skoda Kamiq poate fi echipată cu propulsorul 1.6 TDI. Aceasta dezvoltă 115 CP și 250 Nm și este echipat cu un catalizator SCR, cu injecție AdBlue, dar și cu filtru de particule. Aceasta este singura motorizare diesel disponibilă pentru noua Skoda Kamiq și poate fi cuplată atât la o transmisie manuală, dar și la o cutie DSG. În fine, ultima motorizare pe listă este 1.0 G-TEC. Puterea acestui motor cu trei cilindri este de 90 CP, cuplul maxim ajunge la 160 Nm și este construit pentru a funcționa cu gaz.

Noua Skoda Kamiq

Noua Skoda Kamiq are o gardă la sol cu 37 de milimetri mai înaltă decât noua Skoda Scala. Dar, pentru a favoriza comportamentul dinamic, Kamiq poate fi echipat cu Sport Chassis Control, un sistem ce permite o setare mai sportivă. Șasiul “Sport”, disponibil opțional, aduce un minus de 10 mm în dreptul gărzii la sol și în modul Sport întărește amortizoarele controlabile electronic.

Așa cum îi stă bine oricărui nou model, noua Skoda Kamiq este echipată cu sisteme de asistență de ultimă generație, unele dintre ele fiind oferite în echiparea standard. Printre acestea se numără Front Assist și Lane Assist. Mai mult, sistemul Front Assist include frânare automată în caz de urgență la deplasarea în mediul urban, precum și un sistem ce detectează pietonii, monitorizând zona din fața mașinii. Evident, pe lista de dotări opționale vei regăsi mult mai multe sisteme care au ca scop principal evitarea unui accident. În cazul în care totuși un impact are loc, noua Skoda Kamiq se bazează pe nouă airbag-uri pentru a te ține în siguranță. Mai mult, sistemul Multi-Collision Brake acționează automat sistemul de frânare după un impact, tocmai pentru a preveni alte coliziuni.

Prezentarea în fața publicului va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Geneva care-și va deschide porțile pe 5 martie.

Urmărește și testul nostru cu Renault Kadjar:

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account