Noul Mercedes-Benz Clasa S va fi primul automobil cu airbag-uri frontale pentru pasagerii din spate

Dezvăluirea oficială a viitoarei generații Mercedes-Benz Clasa S este programată pentru data de 2 septembrie. Iar constructorul german crește anticiparea anunțând că noul sedan Clasa S va fi prima mașină din lume echipată și cu airbag-uri care vor proteja pasagerii locurilor din spate în cazul unui impact frontal.

Mercedes-Benz a fost rezumat în informațiile pe care le-a furnizat despre aceste airbag-uri inedite. Dar imaginea pe care a publicat-o lasă de înțeles că din spătarele scaunelor frontale va fi umflat cât un airbag de dimensiuni considerabile. Mercedes-Benz menționează că a fost necesară conceperea unui sistem de funcționare diferit de cel al airbag-urilor pentru pasagerii din față, deoarece airbag-urile din spate trebuie să se adapteze și la scaunele pentru copii.

În plus, viitorul Mercedes-Benz Clasa S va proteja pasagerii locurilor din spate și cu centuri de siguranță care includ airbag-uri, pentru atenuarea forțelor resimțite în timpul unei coliziuni.

Siguranța tuturor pasagerilor va fi crescută de următorul Mercedes-Benz Clasa S și cu ajutorul suspensiei E-ACTIVE BODY CONTROL. Când senzorii radar ai mașinii depistează iminența unei coliziuni din lateral, suspensia înalță automat garda la sol. Astfel, forța impactului va fi deviată către zone mai rigide din structura mașinii. Această funcție a suspensiei este o premieră pentru Mercedes-Benz, dar o regăsim la actuala generație Audi A8.

Nu în cele din urmă, în cazul unui impact lateral, intervenția suspensiei Clasei S este completată de faptul că pernele laterale ale celor două scaune din față se umflă. Drept urmare, șoferul sau pasagerul sunt împinși către centrul mașinii, pentru a se contracara forța impactului.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account