Lexus RZ 450e: rezumat după turul ROCHARGE

Mă așteptam ca noul Lexus RZ 450e să nu fie cea mai eficientă mașină electrică din turul ROCHARGE by Vitesco Technologies. Doar că, după ce am tras linie, lucrurile nu sunt chiar așa cum păreau.

Fiecare mașină din ROCHARGE a fost condusă pe același traseu, în condiții similare, de aceeași oameni. Prin urmare, datele obținute sunt cât se poate de relevante. Iar noul Lexus RZ 450e a fost, poate, una dintre surprize.

Cu un consum mediu real de 19,9 kWh/100 km, RZ-ul nu e cea mai eficientă mașină din tur. Dar, chiar și în aceste condiții, se poate lăuda cu o autonomie reală de peste 320 de kilometri. Date oficiale creditează mașină cu un nivel maxim al autonomie la 435 de kilometri și un consum mediu de 18,3 kWh/100 km.

Lexus RZ 450e

Pe de altă parte, când vine vorba despre autonomie, trebuie să luăm în calcul și faptul că RZ-ul are una dintre cele mai mici baterii din grup. Cu o capacitate de numai 64 kWh. Adaugă în ecuație și cele două motoare electrice, cei 313 cai-putere și cei 435 Nm și ai să descoperi că, în condițiile date, RZ-ul stă bine.

Dar, trecând peste datele seci, Lexus are atuuri. În primul rând, designul exterior este unul care mie-mi place mult. Mai apoi, interiorul din RZ este absolut superb. Layout, materiale, culori și forme care se îmbină pentru a-ți livra o experiență premium. Pe de altă parte, cu un preț de listă ce pleacă de la 73.736 de euro, noul Lexus RZ 450e trebuia să aibă calitatea de partea sa.

În concluzie, după peste 1.500 de kilometri parcurși prin țară, RZ 450e are de partea sa designul și calitatea interiorului, plus o ținută dinamică surprinzătoare. Nu este cel mai economic SUV electric, nici cel mai dinamic, dar are cu ce compensa.

ROCHARGE 2023 a avut următorii parteneri:

Green partner: Autonom România
Tehnologizat de Server Config
Pus pe șosea de Michelin România
Încărcat de Enel X, Renovatio, Moon România și Mol Plugee.

În cazul în care te interesează un test cu noul BMW i5 M60 xDrive, mai jos e testul complet. 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account