Primele informații despre noul BMW Seria 2 Coupé, care va fi construit din vara lui 2021

Puriștii vor aprecia că noul BMW Seria 2 Coupé păstrează formula tradițională cu tracțiunea la puntea spate, distribuirea greutății între punți în raport 50:50, precum și motorul cu 6 cilindri în linie. Însă, la fel ca și modelele bavareze din segmente superioare, BMW Seria 2 Coupé va fi propus inclusiv cu tracțiune integrală.

Zvonurile spun că viitorul BMW M2 derivat din noul Seria 2 Coupé va debuta spre finalul lui 2022. Până atunci, vârful de gamă al noii generații Seria 2 Coupé va fi BMW M240i xDrive Coupé. Acesta dispune de 374 CP, care sunt produși propulsorul pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie și tehnologie BMW TwinPower Turbo. Resursele de putere sunt strunite prin intermediul transmisiei Steptronic Sport cu opt trepte, precum și a sistemului de tracțiune integrală BMW xDrive, care livrează cuplul cu prioritate către puntea spate, pentru un comportament cât mai dinamic. De asemenea, BMW M240i xDrive Coupé are și diferenţial sport M, care este controlat electronic și are blocare variabilă.

Abilitățile dinamice ale lui BMW Seria 2 Coupé au fost rafinate în timpul testelor intense pe bucla Nordschleife a circuitului Nürburgring. Astfel au fost reglate suspensia roţilor, şasiul, amortizoarele și sistemele de direcţie şi frânare.
Noul BMW Seria 2 Coupé beneficiază și de o structură a caroseriei cu rigiditate torsională crescută cu aproximativ 12% în comparaţie cu modelul anterior. De asemenea, au crescut și ecartamentele de la punțile din față și spate, ceea ce reduce ruliul caroseriei şi fluctuaţiile de sarcină ale roţilor în timpul virajelor abordate sportiv. Indiferent de motorizare, BMW Seria 2 Coupé este echipat standard cu amortizoare care au răspuns variabil în funcţie de cursă. Iar opțional este oferit și șasiu M adaptiv, care îi permite șoferului să selecteze reglaje care favorizează confortul sau răspunsul mai sportiv. Tot opțional este și sistemul de direcție sport cu demultiplicare variabilă.

Nu în cele din urmă, BMW subliniază că Seria 2 Coupé are și aerodinamică optimizată, care și-a dovedit avantajele în timpul testelor la viteză ridicată pe circuitul Nürburgring. În comparație cu generația anterioară a modelului Seria 2 Coupé, portanța la puntea frontală a fost redusă cu 50%. La această îmbunătățire contribuie designul spoilerului frontal, spliterele frontal, fantele de aer Air Curtains, deflectoarele de aer și un capac care acoperă puntea spate, pentru a face mai cursivă trecerea aerului.
Producția noului BMW Seria 2 Coupé va demara la sfârșitul acestei veri, iar până atunci urmează să fie dezvăluită mașina fără camuflajul pe care îl poartă în aceste prime poze oficiale. Rămâne de văzut și dacă BMW va oferi versiuni echipate cu o cutie de viteze manuală, pentru a completa configurația clasică alături de tracțiunea spate.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account