[VIDEO] Noua Lancia Ypsilon este pur electrică și are autonomie de 403 km

Lancia Ypsilon renaște în era propulsiilor electrice și va fi lansată în 14 februarie, în Milan. Noul hatchback de clasă mică va fi disponibil mai întâi într-o ediție limitată numită Cassina. În clipul video de mai jos puteți vedea designul noii generații Ypsilon.

Ediția limitată Cassina se distinge prin rafinament

Vor fi construite doar 1906 exemplare pentru această ediție limitată. Astfel se omagiază anul în care Vicenzo Lancia a fondat marca sa de automobile. Noul model se face remarcat mulțumită designului care mixează detalii tradiționale cu stilul modern. Vedem stopurile rotunde așa cum avea legendarul model de raliu Stratos. Dar în egală măsură Ypsilon preia stilul futurist prefigurat de conceptul Lancia Pu+Ra HPE. Mai exact partea frontală va fi inconfundabilă, datorită benzilor de lumină subțiri dispuse în T.

Însă ediția limitată Cassina adaugă note exclusiviste acestui stil captivant, care va ajuta modelul Ypsilon să se distingă în segmentul aglomerat și foarte disputat al hatchback-rilor de clasă mică (segmentul B).

Interiorul acestor modele se va distinge prin rafinamentul elevat al materialelor și finisărilor, reprezentând colaborarea cu producătorul italian de mobilă premium Cassina. De exemplu, scaunele au tapițerie de catifea și cusături cu design „cannelloni”. De asemenea, caroseria este vopsită în nuanța de albastru Sapphire Blue, iar habitaclul este asortat având tot nuanțe de albastru.

Noul sistem infotainment SALA debutează cu Ypsilon

Rafinamentul interiorului este completat de avangardismul noului sistemul infotainment SALA (Sound Air Light Augmentation). Acesta este integrat pentru prima oară într-un automobil produs de o marcă din cadrul grupului Stellantis.

SALA înseamnă în limba italiană cameră. Este un termen care se referă la sufragerie, după cum explică Lancia. A fost aleasă această denumire și pentru a reda faptul că sistemul SALA are menirea de a face pasagerii să se simtă ca acasă. Mai exact, folosind interfața digitală, dar și sistemul de recunoaștere a comenzilor vocale, șoferul și pasagerii pot controla funcțiile care personalizează ambianța din „cameră” (a se citi habitaclu). Sunt controlate vocal climatizarea, sistemul audio, luminile ambientale dar și alte funcții.

Sistemul SALA cuprinde instrumentarul de bord complet digital, precum și un ecran tactil amplasat în centrul planșei de bord. Totodată, un element distinct în habitaclul noului model Lancia Ypsilon este măsuța rotundă care se extinde din planșa de bord. Aceasta cuprinde și zona pentru încărcarea wireless (prin inducție) a smartphone-ului.

Lancia Ypsilon are propulsie 100% electrică

Lancia încă nu a dezvăluit informații detaliate despre propulsia modelului Ypsilon. Însă anunță că propulsia pur electrică a acestuia va ajunge până la 403 km (în regim combinat WLTP).

Cert este că noul model Ypsilon este varianta Lancia a modelelor Peugeot 208 și Opel. Împarte structura acestora și mare parte din tehnologii. Dar designul ajută noul Ypsilon să aibă o personalitate proprie.

Noul Ypsilon reprezintă doar începutul strategiei care va conduce marca Lancia către electrificarea completă a modelelor sale. Planul Lancia este ca începând cu anul 2026 să lanseze doar autoturisme cu propulsii 100% electrice.

Sursa pozelor și informațiilor: Stellantis, lancia.com, facebook.com/Lancia

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account