Range Rover Sport HST face trecerea la șase-n linie

Se pare că Range Rover Sport HST este primul model al britanicilor care recunoaște faptul că șase-n linie sunt mai buni decât șase-n V.

După Mercedes-Benz, iată că a venit și momentul ca Land Rover să adopte arhitectura celor șase cilindri în linie. Prin urmare, Range Rover Sport HST este primul model care primește acest motor. Doar că lucrurile nu sunt chiar atât de simple și e clar că cineva de acolo a știu ce face. Și spun asta pentru că Range Rover Sport HST vine cu 400 de cai-putere și un cuplu maxim de 550 Nm. Prin comparație, BMW X5 xDrive40i – tot un șase-n linie de 3,0 litri -, dezvoltă 340 CP și 450 Nm. Dar noul HST ascunde mai multe decât pare la prima vedere.

Supraalimentarea este cheia succesul, iar un compresor știe cum să supraalimenteze un motor. Mai ales atunci când respectivul compresor este unul angrenat direct de un motor electric ce are la bază noul sistem de 48v care se află la bordul noului Range Rover Sport HST. Asta înseamnă, practic, un răspuns instantaneu al motorului, ceea ce echivalează cu zero lag. Și dacă n-ar fi fost suficient, noua versiunea a Range-ului mai vine și cu ceea ce se numește Twin Scroll Turbocharger. Adică două turbine, fiecare având grijă de câte trei cilindri și “învârtindu-se” cu ajutorul gazelor de evacuare ale cilindrilor aferenți. Rezultatul? O mai bună curgere a gazelor de evacuare și, evident, un răspuns mai bun al motorului.

Range Rover Sport HST

La nivelul performanțelor, noul Range Rover Sport HST promite un sprint 0-100 km/h în 6,2 secunde și o viteză maximă de 255 km/h. Consumul de combustibil promis este de 9,3 l/100 km. Mai mult, emisiile de CO2 sunt cu 12% mai mici decât în cazul vechiului V6, iar reducerea emisiilor de particule este de 75%. Asta și pentru că s-a utilizat un filtru de particule pentru benzină. Se pare că pe viitor va fi disponibilă și o versiune mai domoală, cu numai 360 de cai-putere. În fine, prețul de pornire pentru noul Range Rover Sport HST este de aproximativ 81.000 de lire. În Anglia.

Urmărește și topul celor mai rapide 5 SUV-uri de pe planetă.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account