Selectorul online Motul permite găsirea rapidă a lubrifianților aprobați de constructorii auto

Alegerea lubrifianților și produselor pentru funcționarea și întreținerea vehiculelor nu poate fi întâmplătoare. Este esențială folosirea produselor concepute și aprobate în mod specific pentru fiecare model de vehicul. În acest sens, Motul a creat platforma online „OIL SELECTOR”, care facilitează găsirea produselor din gama sa potrivite pentru fiecare marcă și model de vehicul, din generația actuală sau din deceniile anterioare.

Nu doar funcționarea, ci și fiabilitatea, eficiența și performanțele unui vehicul depind complet de calitatea lubrifianților și a produselor de întreținere. Mai mult de atât, nu este suficient ca un lubrifiant sau un produs să fie de calitate în termeni generali. Acestea trebuie să aibă o compoziție dedicată pentru specificațiile exacte ale fiecărui tip de motorizare, transmisie etc.. Din aceste motive, „OIL SELECTOR” este platforma online prin intermediul căreia Motul ajută utilizatorii să găsească imediat produsele cu specificații potrivite și aprobate pentru o varietate de vehicule.

„OIL SELECTOR”, selectorul online Motul, cuprinde o gamă amplă de lubrifianți și produse pentru o mare diversitate de vehicule

Selectorul online de lubrifianți din site-ul motul.com/ro împarte produsele în 6 categorii: Mașină, Dubă, Camion & Autobuz, Tractoare, Motocicletă și Clasic.

Aceste categorii sunt o dovadă a experienței vaste pentru care Motul este recunoscut la nivel internațional, indiferent de tipul de vehicul sau domeniul de activitate. Așadar, selectorul de lubrifianți Motul este adresat atât posesorilor de autoturisme noi sau din generații anterioare, cât și companiilor care utilizează vehicule pentru agricultură ori diverse industrii.

Produse pentru motociclete, scutere și Quad/ATV

De asemenea, cuprinzătoare este și categoria dedicată motocicletelor. În cadrul acestei rubrici de căutare produsele sunt separate în categorii specifice pentru Motocicletă, Scooter sau Quad/ATV. Deci produsele Motul întâmpină toate necesitățile nu doar pentru posesorii de automobile din România. Ci oferă o gamă completă de produse pentru motocicletele și scuterele mărcilor comercializate în țara noastră.

O gamă de produse dedicată autoturismelor clasice

Și cei care dețin automobile clasice se vor bucura să găsească în selectorul Motul produse create special pentru veteranele șoselelor. De altfel, Motul are o gamă de lubrifianți concepuți pentru vehicule istorice. De exemplu, poți avea un youngtimer, cum este BMW Seria 3 E36, ori un BMW Seria 3 E30 din anii ’80. Ori poate ești unul dintre norocoșii posesori ai unui legendar BMW 3.0 CSi E9 din anii ’70. Pentru toate poți găsi în selectorul online lubrifianții și produsele care mențin performanțele și fiabilitatea modelelor clasice.

Aceste funcții de căutare, precum și multitudinea de produse pentru lubrifierea, întreținerea sau curățarea vehiculelor, transformă selectorul online din site-ul Motul într-un instrument de căutare și informare pentru utilizatori atât din domeniul privat, cât și dintr-o multitudine de industrii sau servicii.

CLICK AICI pentru a accesa direct „OIL SELECTOR”, selectorul online Motul.

Cu doar câteva click-uri, utilizatorii găsesc rapid produsele cu specificații dedicate vehiculului selectat

Căutarea vehiculului și a produselor potrivite pentru acesta este foarte ușoară. Asta se datorează bazei de date a selectorului, precum și rubricilor de căutare intuitive. Utilizatorii platformei „OIL SELECTOR” concepută de Motul pot alege să scrie marca sau modelul vehiculului în rubrica de căutare directă. În acest caz selectorul listează gama de vehicule, generațiile acestora, anul de producție și tipul de motorizare.

Dar selectorul are și rubrici menite să ghideze utilizatorii. Mai exact, aceștia nu trebuie decât să selecteze marca, modelul, anul de producție și motorizarea din baza de date afișată de site. Așadar, cu doar câteva click-uri utilizatorii știu că au găsit cu exactitate produsele adecvate pentru vehiculul specificat.

Sunt propuse tipurile de lubrifianți sau produse aprobate de către constructorul auto

O dovadă concretă a standardelor de calitate oferite de lubrifianții și produsele Motul este faptul că acestea au aprobare din partea constructorilor de vehicule. Drept urmare, selectorul online din site-ul Motul recomandă produse care corespund cu cerințele impuse de constructorul vehiculului.

De exemplu, pentru modele BMW cu popularitate în România, precum 320d din generația F30 (2012-2019), sau BMW X5 xDrive30d F15 (2013-2018), sunt propuse diverse tipuri de lubrifianți Motul 100% sintetici. Aceștia au o formulă avansată, care asigură în același timp un grad de protecție ridicat și un consum redus de combustibil.

Selectorul online Motul recomandă pentru fiecare vehicul o amplă diversitate de produse

În selectorul online sunt afișate datele tehnice ale automobilului, precum tipul motorizării și al transmisiei. Și sunt prezentate toate produsele Motul cu specificații potrivite pentru diverse componente.

De exemplu, sunt listate versiunile de lubrifianți Motul pentru motor. Și sunt precizate cantitățile de ulei care trebuie folosite, precum și intervalele pentru schimbarea lubrifianților. Totodată, selectorul online Motul recomandă și aditivi, lubrifianți pentru tipurile diferite de transmisie, antigel pentru sistemul de răcire, precum și lichidul de frână adecvat.

În cazul motocicletelor este recomandat și un spectru de soluții pentru îngrijire, precum cele pentru lanț. Motul oferă o gamă completă de soluții pentru întreținere și curățare. Acestea mențin motocicletele în cea mai bună stare, atât în perioada din an când vremea permite să fie conduse, cât și pe parcursul sezonului rece, când sunt ținute în garaj.
De asemenea, în platforma „OIL SELECTOR” poate fi descoperită o varietate amplă de produse speciale pentru întreținerea și curățarea automobilelor.

Detaliile produselor recomandate în selector sunt prezentate într-un mod transparent

Motul a conceput selectorul online al produselor sale drept un ghid de informare pentru utilizatori. Informațiile sunt structurate foarte clar, astfel încât posesorii de vehicule să găsească imediat produsele potrivite pentru o anumită componentă a unui vehicul.

Desigur, selectorul online afișează doar lubrifianții și produsele care au o compoziție exact formulată pentru modelul de vehicul ales de utilizator. Iar fiecare produs recomandat este descris în detaliu. Astfel, clienții cunosc beneficiile și îndrumările de folosire pentru fiecare produs Motul.

Motul este un etalon la nivel internațional în rândul producătorilor de lubrifianți sintetici

Istoria mărcii Motul și experiența sa în producerea lubrifianților de înaltă calitate a început în urmă cu 169 de ani. Totul a pornit cu înfiinţarea companiei Swan & Finch la New York. Aceasta era subsidiară a uriaşei companii Standard Oil a lui John Rockefeller și avea în portofoliu mărci de uleiuri precum Aerul, Textul şi Motul. Din 1920 aceste mărci au fost exportate la nivel internațional. Iar în 1932, Ernst Zaugg a devenit distribuitorul oficial al produselor Motul în Franţa. Comercializarea se realiza prin intermediul companiei sale Supra Penn.

Reputația internațională a mărcii Motul avea să capete o nouă amploare în 1953, când s-au împlinit 100 de ani de la fondarea Swan & Finch. Atunci a fost lansat inovatorul Motul Century. Acesta era primul ulei multigrad veritabil de pe piaţa europeană și era fabricat în Bobigny, Franţa. Calitatea inovatoare a uleiul multigrad Motul Century era faptul că avea în compoziție aditivi cu polimeri care îmbunătăţesc substanțial indexul de vâscozitate. Asta înseamnă că uleiul multigrad poate fi folosit indiferent de anotimp.

În 1957 Supra Penn a devenit noul proprietar al mărcii și patentelor Motul. Iar odată cu această tranzacție, compania a preluat numele produsului său de elită, adică Motul.

Statutul de producător inovator în industria uleiurilor a fost apoi dovedit în mod repetat de către Motul. În 1966 a lansat Century 2100. Acesta a fost primul ulei semisintetic din lume dedicat automobilelor. Și s-a remarcat datorită faptului că oferea randament la solicitări de 10 ori mai mari decât lubrifianţii obişnuiţi. Un alt moment definitoriu pentru rolul pe care Motul l-a jucat în istoria lubrifianților a venit în 1971. În acel an Motul a lansat primul lubrifiant 100% sintetic pentru autoturisme. Este vorba despre Century 300V, care a devenit de atunci un etalon în acest domeniu.

Standardele Motul sunt dovedite în cele mai importante competiții de motorsport

Calitatea inovatoare a lubrifianților Motul a fost completată de lunga tradiție în motorsport, care la rândul ei a alimentat dezvoltarea continuă a tehnologiilor pentru noi generații de uleiuri.

Motul este partener al celor mai prestigioase competiții de anduranță, precum Paris-Dakar sau Cursa de 24 de ore de la Le Mans. Portofoliul Motul cuprinde și campionatul FIA GT, Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), dar și cele mai importante competiții de motociclism, așa cum sunt Moto GP, Campionatul Mondial de Superbike sau Isle of Man.

Un succes foarte recent este podiumul obținut de producătorul de lubrifianți la Laguna Seca, în calitate de partener al BMW M Motorsport, care concurează cu noul BMW M4 GT3 în IMSA WeatherTech SportsCar Championship.
Iar acestea sunt doar câteva exemple din universul motorsport în care Motul asigură cele mai avansate standarde de performanță.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account