Opel Frontera a debutat în Europa în 1991 și a stat în producție până în 2004, bucurându-se de succes comercial, pe fondul creșterii popularității SUV-urilor. Acum, după o pauză de două decenii, Opel readuce în prim plan numele Frontera. Este vorba tot despre un SUV, însă de data aceasta motorizările sale vor fi hibride și vor exista inclusiv variante cu propulsii pur electrice.
Prețul noului Opel Frontera
Noua generație Opel Frotera va fi disponibilă în România în toamna lui 2024. Iar prețurile din țara noastră urmează să fie anunțate. Pentru moment avem drept reper prețurile comunicate cu ocazia evenimentului de lansare a modelului Frontera, care a fost găzduit în Istanbul. Astfel, aflăm că modelul Frontera cu propulsie cu benzină și sistem hibrid de 48 de volți va costa în Germania de la circa 24.000 de euro, cu TVA inclus. Și, pentru prima oară în istoria modelului Frontera, Opel va oferi și versiuni cu propulsii pur electrice. Varianta electrică de la debut va oferi autonomie de 300 km (WLTP) și va costa în Germania de la aproximativ 29.000 de euro, cu TVA inclus. Ulterior va fi lansată o a doua versiune electrică, a cărei autonomie va ajunge la 400 km (WLTP).
Propulsiile noului Opel Frontera
Opel Frontera Hybrid are un motor turbo de 1,2 litri, alimentat cu benzină, care dezvoltă 100 CP (74 kW). Acest motor beneficiază de susținerea unui sistem hibrid de 48 de volți. Mai exact, lucrează în tandem cu un motor electric care generează 28 CP (21 kW) și este cuplat la o transmisie electrificată, care are 6 trepte și ambreiaj dublu. Opel confirmă că Frontera Hybrid va fi oferit și cu o variantă mai puternică. În acest caz motorul turbo de 1,2 litri va produce 136 CP (100 kW).
Despre propulsiile electrice ale modelului Frontera au fost oferite doar câteva detalii, până la acest moment. Nu au fost comunicate informații despre versiunile de putere sa capacitatea bateriilor. Aceste specificații urmează să fie dezvăluite. Dar Opel precizează că Frontera Electric va oferi autonomie electrică de peste 300 km (WLTP), în cazul motorizării electrice de bază. Iar Frontera Electric cu autonomie extinsă va fi lansată ulterior, aceasta urmând să circule în jur de 400 km (WLTP) cu un plin de baterie.
Opel Frontera se distinge prin noul design al mărcii germane și oferă spațiu generos și un nou sistem infotainment
SUV-ul compact Frontera preia detaliile noului limbaj estetic al gamei Opel. Vedem farurile încadrate în panoul negru orizontal din partea frontală, precum și noua emblemă Opel „Blitz“. La interior, cockpit-ul Pure Panel complet digital include două ecrane de 10 inch, cel din centrul fiind tactil. Desigur, nu lipsesc încărcarea wireless pentru smartphone, prevăzută cu fante de răcire, precum și mufe USB.
După cum ne-a obișnuit, Opel a acordat o atenție specială scaunelor, care oferă confort și o poziție corectă. Mai exact, designul patentat Intelli-Seat al scaunelor din față are o fantă care reduce presiunea asupra coccisului. Astfel este asigurat nivelu înalt de confort în timpul călătoriilor lungi pe autostradă. Totodată, Opel pune accent și pe sustenabilitate. Drept urmare, clienții pot alege pentru Frontera și tapițerie pentru scaune care este făcută dintr-un material reciclat.
Și latura utilă este un argument important pentru Opel Frontera. Portbagajul are un volum de 460 de litri, cu scaunele din spate ridicate. Dar bancheta este fracționabilă în raport 60:40 și dacă este rabatată volumul de încărcare crește până la 1.600 de litri. În plus, pe plafon se află șine care permit montarea cutiilor pentru bagaje, greutatea maximă de transport fiind de peste 200 kg.
Nu în ultimul rând, Opel anunță că noul Frontera va fi oferit în și într-o configurație cu 7 locuri, după cum este exemplificat și în poza de mai jos.