ŠKODA Fabia Monte Carlo debutează cu motorizări care dezvoltă până la 150 CP și autonomii de până la 900 km

Monte Carlo desemnează cele mai sportive variante ale popularului hatchback de clasă mică ŠKODA Fabia.

Versiunile Monte Carlo din gama ŠKODA au fost lansate în 2011 pentru a aminti de performanțele obținute de constructorul ceh în celebra competiție de raliu. În 1936 ŠKODA POPULAR a obținut locul doi în raliul de la Monte Carlo, ŠKODA 130 RS s-a plasat pe primele două locuri ale podiumului din clasa ei în 1976, iar ŠKODA FABIA Rally2 a repetat isprava 40 de ani mai târziu.

Acum, varianta actualizată a modelului ŠKODA Fabia Monte Carlo evocă această tradiție sportivă, având motorizare de top cu 150 CP. Este vorba despre propulsorul de 1,5 litri turbo cu benzină, care este cuplat la o transmisie automată cu 7 trepte și ambreiaj dublu. Această motorizare îi permite modelului ŠKODA Fabia Monte Carlo să accelereze de la 0 la 100 km/h în 8 secunde și să atingă viteza maximă de 225 km/h. ŠKODA subliniază că propulsorul integrează și tehnologii care optimizează eficiența consumului de combustibil și implicit emisiile de CO2. În acest sens, motorul de 1,5 litri dispune de tehnologia cilindrilor activi, ceea ce înseamnă că poate dezactiva 2 dintre cei 4 cilindri, când se circulă în regim de sarcini reduse. Astfel, este scăzut consumul de benzină.

Pentru cei care doresc să dea o și mai mare prioritate eficienței, modelul ŠKODA Fabia Monte Carlo este propus cu încă trei variante de motorizare cu benzină. Propulsorul turbo 1.0 TSI cu 3 cilindri este oferit cu 95 CP și cutie de viteze manuală cu 5 trepte, sau cu 110 CP, pentru care se poate alege cutia de viteze manuală cu 6 trepte sau transmisia automată cu 7 trepte și ambreiaj dublu. Ambele versiuni ale motorului 1.0 TSI cu injecție directă au suprafața cilindrilor tratată cu un strat subțire de plasmă, ceea ce reduce frecările și optimizează disiparea temperaturilor din camera de ardere.
Motorizarea de bază pentru ŠKODA Fabia Monte Carlo este propulsorul 1.0 MPI cu benzină. Acest motor cu 3 cilindri și injecție multi-punct produce 80 CP.
Toate cele trei versiuni de motorizare cu 3 cilindri promit autonomii de până la 900 km (WLTP), dacă se optează pentru rezervorul opțional cu volum de 50 de litri (în loc de 40 de litri, cât este standard). Desigur, toate motorizările respectă normele Euro 6d.

Indiferent de propulsorul ales, clienții pot opta să amplifice abilitățile dinamice ale modelului ŠKODA Fabia Monte Carlo cu un șasiu sport disponibil contra cost. Acesta include arcuri mai ferme, care coboară garda la sol cu 15 mm și oferă un comportament dinamic mai sportiv.

Personalitatea sportivă este evidențiată la nivelul caroseriei de designul unor elemente precum spoilerul frontal, pragurile laterale și difuzorul spoilerului posterior. Se remarcă și contrastul creat de culoarea neagră a plafonului (opțional), grilei frontale, carcaselor oglinzilor retrovizoare, pragurilor. Standard, ŠKODA Fabia Monte Carlo are faruri cu tehnologie LED și jante din aliaj ușor de 16 inch. Opțional sunt disponibile jante de 17 și 18 inch.

Jantele opționale de 17 inch, denumite Procyon, au design optimizat aerodinamic. De altfel, ŠKODA precizează că noua Fabia Monte Carlo este cea mai aerodinamică mașină din clasa sa, având un coeficient de frecare cu aerul de 0,28 Cd.

Și postul de conducere se remarcă prin elementele care inspiră un spirit sportiv. În acest sens au un rol important scaunele sport cu tetiere integrate, care fac parte din echiparea standard a modelului ŠKODA Fabia Monte Carlo. Aceste scaune sunt puternic profilate, pentru o bună susținere laterală, și oferă reglaj pe înălțime.

De asemenea, sistemul infotainment include opțional instrumentarul de bord complet digital, cu ecran de 10,25 inch. Acesta afișează și harta sistemului de navigație, cu funcție de zoom, iar grafica sa este personalizată special pentru caracterul sport al versiunii Monte Carlo. Sistemul infotainment integrează și ecranul tactil în centrul planșei de bord.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account