[VIDEO] Audi TT RS și-a coafat puțin cei 400 de cai putere

În ultima vreme atenția ne-a fost captată de Porsche 718 Cayman și Boxster, BMW Z4 și Toyota GR Supra. Dar Audi TT RS nu ne lasă să-l uităm. Și bine face, fiindcă își merită locul în rândul celor mai bune sportive coupe/roadster.

Cea mai performantă versiune a modelului Audi TT a primit un refresh de detaliu, care îmbracă aceleași abilități sportive ce pot stârni invidie și din partea vărului Porsche.

În primul rând, modelele Coupe și Roadster Audi TT RS au sub capotă câte un motor cu 5 cilindri 2.5 TFSI, care pare să fie într-o ligă de unul singur. În 2018 a fost desemnat pentru al 9-lea an consecutiv “International Engine of the Year Award” în categoria propulsoarelor cu cilindree între 2 și 2,5 litri. Motorul 2.5 TFSI al lui Audi a obținut puncte, în timp ce locul doi a fost ocupat de motorul de 2,5 litri folosit de Porsche 718 Cayman și Boxster.

Propulsorul lui Audi TT RS dezvoltă 400 CP la rpm și 480 Nm între 1.950 și 5.850 rpm. Aceste resurse sunt gestionate printr-o cutie de viteze automată S tronic cu 7 trepte. Având în vedere greutatea redusă a mașinii (1.450 kg fără șofer pentru Audi TT RS Coupe), sprintul 0-100 km/h este executat în doar 3,7 secunde. Viteza maximă este standard limitată la 250 km/h, dar Audi îți oferă și opțiunea de a ridica plafonul la 280 km/h. Pentru a opri această ghiulea, la roțile frontale sunt montate frâne cu discuri ventilate și perforate. De asemenea, Audi TT RS dispune de direcție progresivă cu reglaj specific, suspensie sport și sistem de tracțiune integrală permanentă cu diferențial multidisc, ce distribuie cuplul între punți. Totodată, există și un sistem de distribuire a cuplului între roți.

Șoferul poate controla comportamentul dinamic al mașinii și prin intermediul sistemului Audi drive select. Acesta permite selectarea modurilor Comfort, Auto, Dynamic și Individual. Astfel se dictează răspunsul direcției, motorului, transmisiei S tronic, sistemului de tracțiune integrală quattro și a clapetelor eșapamentului.

Opțional, Audi TT RS poate fi echipat cu suspensie sport RS plus, care are amortizoare adaptive. Și răspunsul acestei suspensii poate fi controlat prin sistemul Audi drive select.

Design și dotări

Retușurile părții frontale includ decupaje mai ample în spoiler. Acestea încadrează grila imensă cu design RS și logo quattro inscripționat în partea de jos. În spatele grilei se află radiatoare suplimentare pentru răcirea motorului.

Pe lângă farurile LED oferite standard, sunt disponibile și farurile cu tehnologie LED matrix. Iar stopurile oferă un spectacol luminos folosind opțional OLED-uri.

Interesant este câtă atenție a dat Audi și oglinzilor retrovizoare exterioare. Pentru carcasele acestora pot fi alese nu mai puțin de 4 finisări: culoarea caroseriei, negru lucios, un look în stilul aluminiului mat și, desigur, alternativa de carbon.

La partea din spate a caroseriei se evidențiază eleronul fix de dimensiuni mari, precum și gurile de eșapament ovale, tipice RS.

Habitaclul se remarcă prin elemente precum scaunele sport, ce pot fi tapițate cu Alcantara sau piele Nappa. Sistemul multimedia are instrumentar digital de 12,3 inch și recunpaște comenzi vocale. Acesta este completat de hot-spot WiFi și sistem audio Bang & Olufsen de 680 W.

Lansarea versiunii actualizate a lui Audi TT RS va avea loc în această primăvară. În Germania, prețurile de bază pentru variantele Coupe și Roadster vor fi de 67.700, respectiv 70.500 euro.

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account