[VIDEO] Chevrolet Corvette E-Ray are 655 CP produși de un V8 și un motor electric

Chevrolet Corvette E-Ray este lansat în anul când modelul sport american împlinește 70 de ani de la lansarea care a fost găzduită la Motorama (New York) în 1953. Însă debutul său are o însemnătate istorică nu doar datorită acestei aniversări. Chevrolet Corvette E-Ray este prima generație a modelului Corvette care dispune de propulsie electrificată și tracțiune integrală.

În SUA, Chevrolet Corvette E-Ray va fi comercializat cu prețuri de la 104.295 de dolari pentru varianta coupe și de la 111.295 de dolari pentru versiunea cabriolet.

Propulsia hibridă a modelului Chevrolet Corvette E-Ray integrează clasicul V8 aspirat

Modelele E-Ray sunt și cele mai rapide din istoria modelelor Corvette de serie. Țâșnesc de la 0 la 96 km/h în doar 2,5 secunde. Și parcurg sfertul de milă în 10,5 secunde, ajungând pe această distanță la viteza de 209 km/h.

Aceste performanțe se datorează propulsiei care împacă atât tradiția americană, cât și standardele erei electrice. Mai exact, Chevrolet Corvette E-Ray are un V8 LT2 Small Block de 6,2 litri, care este aspirat. Acesta oferă simfonia și forța brută legendare pentru V8-urile americane clasice. Și dezvoltă 501,7 CP (369 kW) și 637 Nm, resurse pe care le transmite către roțile punții din spate.

Însă V8-ul lucrează într-un tandem din care face parte și un motor electric. Acesta livrează 163 CP (120 kW) și 165 Nm către roțile punții din față. Și primește energia de la o baterie litiu-ion de 1,9 kWh, care este amplasată între cele două scaune din habitaclu.

Per ansamblu, sistemul de propulsie hibridă pune la discreția șoferului 655 CP (481 kW). Iar strunirea acestor resurse se face prin intermediul transmisiei cu 8 trepte și ambreiaj duble.

Versatilitatea sistemului de propulsie hibridă

Fiindcă are câte un motor la ambele punți, Chevrolet Corvette E-Ray beneficiază de tracțiune integrală. Acest sistem inteligent adaptează constant distribuirea cuplului între cele două punți, pentru a asigura tracțiune optimă în funcție de condițiile de rulare și de aderența carosabilului.

Șoferul poate selecta între mai multe moduri de rulare (Tour, Sport, Track, Weather, My Mode și Z-Mode). Și există și un mod Charge+ care încarcă bateria în mers, folosind motorul V8. De asemenea, nu lipsește sistemul de frânare regenerativă care încarcă bateria la fiecare decelerare sau apăsare a pedalei de frână. Astfel, Chevrolet Corvette E-Ray nu este genul de model hibrid care trebuie alimentat de la priză.

Iar această încărcare în mers este utilă și pentru că motorul electric contribuie substanțial și la performanțele de care E-Ray dă dovadă și când este împins la limită pe circuit. În aceste condiții își arată avantajele și frânele care sunt echipate standard cu discuri făcute din ceramică și carbon. Tot din specificațiile standard face parte și sistemul de suspensii Magnetic Ride Control 4.0, care oferă trei moduri selectabile pentru reglarea răspunsului amortizoarelor.

Modul Stealth pentru rularea pur electrică

Sistemul de propulsie hibridă îi permite lui Chevrolet Corvette E-Ray să ruleze în mod pur electric pe distanțe scurte, cu viteze de până 72 km/h. În acest sens trebuie activat modul de rulare Stealth. Astfel, rularea în mod electric cu până la 72 km/h se face în liniște, și permite posesorilor lui Corvette E-Ray să nu deranjeze vecinii când pleacă dimineața de acasă. Când se depășește viteza de 72 km/h intră în acțiune și motorul V8.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account