[VIDEO] Ferrari P80/C – Circuitul unei fantezii

Ce îmi place în mod deosebit la Ferrari este că, dacă ai o imaginație bogată și un cont bancar și mai bogat, îți pune la dispoziție cei mai buni designeri și ingineri ai săi pentru a-ți transforma în realitate cele mai halucinante fantezii motorizate. Astfel a luat naștere și Ferrari P80/C, un model unicat construit special după viziunea unui client care dorea o mașină de circuit ultra-modernă, dar făcută în spiritul legendarelor mașini de competiții de tipul Sports Prototype din anii ‘60. Mai exact, muzele au fost modelele Ferrari 330 P3/P4, Dino 206 S sau chiar și 250 LM.

De obicei, aceste proiecte unicat făcute la comandă sunt de fapt modele actuale recarosate, restilizate. Însă Ferrari P80/C este cu mult mai mult de atât. Este, de fapt o mașină creată special pentru circuit, fără compromisuri. Nu are nici măcar faruri. Și este construită integral din fibră de carbon, vopsită într-un roșu aprins, denumit Rosso Vero de către clientul anonim.

Baza tehnică a lui P80/C este tot o mașină de circuit, performantul Ferrari 488 GT3. Însă diferențele sunt uriașe. P80/C are un ampatament alungit cu 50 mm față de 488 GTB, iar caroseria este echivalentul unui doctorat în aerodinamică. De altfel, munca la proiectul Ferrari P80/C a început în 2015. Și a durat atât de mult până la finalizarea proiectului, fiindcă s-a investit foarte mult în cercetarea necesară pentru desăvârșirea designului și specificațiilor tehnice. Acest unicat s-a născut din geniul creativ al Ferrari Style Center, condus de Flavio Manzoni, precum și al echipei de ingineri și specialiști în aerodinamică de care dispune Ferrari.

Nu ne sunt oferite informații oficiale despre puterea mașinii, despre performanțele sale sau despre magnitudinea investiției financiare. Ar fi fost interesante, însă farmecul acestui proiect nu depinde doar de ele. Înțelegem lucrul ăsta cu atât mai bine din clipul de prezentare publicat de Ferrari. Vă recomandăm să-i acordați cele 12 minute. Vor trece cu aceeași viteză de care este capabil fascinantul Ferrari P80/C să deznoade virajele unui circuit.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account