VIDEO: Hyundai Bayon – Cel mai mic SUV al constructorului sud coreean

Modelul Hyundai Bayon vizează în deosebi piața din Europa, unde SUV-urile de clasă B sunt foarte populare. De altfel, acesta este unul dintre segmentele cu cele mai mari rate de expansiune din industria auto.

Drept urmare, Bayon debutează fiind cel mai mic model SUV/crossover din gama Hyundai. Este mai compact decât modelul Kona. Bayon măsoară 4.180 mm lungime, 1.775 mm lățime și 1.490 mm înălțime (sau 1.500 mm cu jante de 17 inch). Ampatamentul său are 2.580 mm. Deci este doar un pic mai mic decât Hyundai Kona, care are lungime de 4.205 mm și ampatament de 2.600 mm. Iar printre concurenții săi se numără modele precum Ford Puma, Skoda Kamiq sau Volkswagen T-Cross.

Bayon nu are tracțiune integrală, dar Hyundai subliniază că beneficiază de o gardă la sol de până la 183 mm (cu jante de 17 inch), ceea ce reprezintă o cotă mai generoasă decât se întâlnește la majoritatea SUV-urilor de clasă B.

La interior se remarcă interfața digitalizată. Instrumentarul de bord digital are 10,5 inch, iar în centrul planșei de bord poate fi un ecran de 10,25 inch sau de 8 inch, în funcție de nivelul de echipare. Configurația cu ecran de 8 inch include compatibilitate wireless Apple CarPlay și Android Auto. Nu lipsește nici încărcarea wireless pentru smartphone.
Conectivitatea evoluată permite ca sistemul de infotainment din mașină să afișeze calendarul din Google sau Apple folosit de șofer. La fel, dacă programările din calendar includ și adrese, acestea pot fi importate și în sistemul de navigație al mașinii.

Navigația are un rol inclusiv în funcțiile sistemelor de asistare a condusului, care în cazul lui Bayon formează o listă generoasă. De exemplu, sistemul de cruise control folosește informațiile de la sistemul de navigație pentru a ajusta automat viteza de rulare la limitările de pe autostradă sau șosele din afara orașului. Hyundai Bayon are și sistem de păstrare automată a benzii de rulare. Și frânează singur dacă detectează posibilitatea unei coliziuni cu alte mașini (inclusiv la întoarcerile în intersecții), precum și cu pietoni sau bicicliști.

Frânarea automată este aplicată și când se fac manevre în marșarier. Astfel se evită coliziuni cu obstacole sau cu vehicule care se află în spatele lui Hyundai Bayon, sau care se apropie din lateral. De asemenea, SUV-ul este echipat și cu sistem care execută semi-automat manevrele de parcare.

Hyundai Bayon are și sistem care detectează când șoferul dă semne de oboseală sau neatenție la volan. În plus, Bayon atenționează șoferul și când acesta nu observă că mașina din față a reluat deplasarea. De exemplu, așa se evită reacțiile întârziate când se pleacă de la semafor. Iar Bayon avertizează șoferul și înainte de a părăsi automobilul, dacă detectează mișcare pe locurile din spate. Aceasta este o atenționare pentru a nu se uita copilul sau animalul de companie în mașină.

Gama de motorizări va cuprinde motoare pe benzină. Va fi oferit un 1.2 MPi de 84, cu transmisie manuală cu 5 trepte. Dar sunt propuse și versiuni de 100 și 120 CP ale motorului turbo 1.0 T-GDi cu injecție directă și sistem mild hybrid de 48 de volți. Varianta de 100 CP este oferită și fără sistem mild hybrid, cu transmisie manuală cu 6 trepte sau automată cu 7 trepte. Dacă se optează pentru modelele mild hybrid, este disponibilă transmisia automată, dar manuala este de tip 6iMT. Versiunile iMT au funcția specială de a decupla motorul de la transmisie, când șoferul ridică piciorul de pe accelerație. Deci se poate merge temporar și cu motorul oprit, ceea ce scade consumul de combustibil. Iar propulsorul repornește deîndată ce șoferul apasă accelerația sau frâna.

Bayon oferă șoferului și posibilitatea de a alege între 3 moduri de condus: Eco, Normal, Sport. Aceste moduri se disting prin reglaje diferite pentru răspunsul motorului și sistemului de direcție.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account