[VIDEO] Mercedes-Benz Concept CLA Class promite autonomie electrică de 750 km

Mercedes-Benz Concept CLA Class este prima mașină construită pe baza noii platforme tehnice MMA, care a fost proiectată special pentru autoturisme cu propulsie pur electrică. Acest concept dezvăluit cu ocazia salonului auto IAA Mobility din septembrie 2023 prefigurează a treia generație a modelului Mercedes-Benz CLA.

Constructorul german anticipează că versiunea de serie a acestui sedan electric cu 4 portiere și profil de coupe va oferi autonomie de până la 750 km (WLTP). Se estimează că acest model înscris în segmentul compact va înregistra consum de circa 12 kWh per 100 km. Acest nivel de eficiență este datorat atât faptului că noul model are un sistem electric de 800 V, cât și bateriei cu o densitate crescută.

Mercedes-Benz anunță pregătirea a două versiuni pentru configurația și compoziția bateriei. În varianta de bază, această baterie modulară are celule din fosfat de litiu-fier. Însă bateria cu autonomie mai mare integrează celule cu un design sub forma unui anod și are în compoziție oxid de siliciu. Drept urmare, acumulatorul beneficiază de o densitate mai mare de energie.

Sistem de încărcare rapid și bidirecțional

Sistemul electric de 800 V este compact, oferă anduranță și are o nevoie scăzută de răcire. Totodată susține o putere ridicată pentru încărcarea bateriei. Mai exact, puterea de încărcare este de până la 250 kW, dacă mașina este conectată la o stație DC (curent continuu). De la o asemenea sursă primește în 15 minute energie suficientă pentru parcurgerea a 400 km.

De asemenea, sistemul de încărcare al lui Mercedes-Benz Concept CLA Class este bidirecțional. Adică mașina este la rândul ei sursă de energie. Deci poate alimenta cu electricitate casele inteligente. Și poate livra către rețea energie electrică produsă de o sursă regenerabilă, precum este cazul energiei care e captată cu panouri solare.

Motor electric cuplat la o transmisie cu 2 trepte

Mercedes-Benz Concept CLA Class are un motor electric integrat într-o unitate de propulsie denumită MB.EDU. Din aceasta fac parte și o transmisie cu 2 trepte, procesorul electronic și un invertor. Unitatea de propulsie este foarte compactă, cântărește sub 110 kg și generează 175 kW (238 CP).

Resursele propulsiei electrice sunt livrate către roțile din spate. Însă, mulțumită faptului că platforma tehnică MMA este una scalabilă, aceasta va putea integra și două motoare electrice, pentru a asigura tracțiune integrală.

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account