Lamborghini Essenza SCV12 dezlănțuie 830 de cai putere, exclusiv pe circuit

Lamborghini Essenza SCV12 este o creatură atât de sălbatică, încât este interzisă pentru drumurile publice. Dispune de cel mai puternic V12 aspirat produs vreodată de Lamborghini și va fi construit în doar 40 de exemplare.

Performanțele și specificațiile lui Lamborghini Essenza SCV12 îl fac un continuator demn al reputației pe care și-au câștigat-o anterior modelele Miura Jota și Diablo GTR.

Propulsorul V12 aspirat decătușează „peste 830 de cai putere”, care năvălesc asupra roților de la puntea spate. Herghelia este ținută în frâu cu ajutorul transmisiei secvențiale X-trac, care este parte integrantă în structura șasiului. De altfel, șasiul monococ este făcut din fibră de carbon, Lamborghini Essenza SCV12 fiind un GT proiectat special pentru a respecta normele de siguranță impuse de FIA pentru prototipuri. Iar raportul greutate/putere este de doar 1,66 kg per cal putere.

Printre soluțiile tehnice inspirate de prototipurile de competiție se numără suspensia spate tip push-rod, care este instalată pe cutia de viteze. De asemenea, anvelopele sunt slick-uri Pirelli, care încalță jante de magneziu cu diametru de 19 inch la roțile din față și 20 de inch la cele din spate. Sistemul de frânare utilizează discuri și etriere concepute de Brembo Motorsport.

Lamborghini Squadra Corse a folosit experiența sa în competițiile GT pentru a modela aerodinamica lui Essenza SCV12 astfel încât să beneficieze de eficiență și apăsare a aerului mai mari decât la GT3-uri. Lamborghini menționează că apăsarea aerodinamică ajunge până la 1.200 kg la viteza de 250 km/h.

Experiența în stil motorsport oferită de Lamborghini Essenza SCV12 este completată de volanul cu display, inspirat din cele întâlnite în Formula 1. Totodată, șoferul stă ca ținut în brațe de scaunul OMP, care are “carapace” de carbon și omologare FIA.

Nu în cele din urmă, posesorii de Lamborghini Essenza SCV12 devin parte dintr-un club dedicat lor. Astfel, Lamborghini le oferă acces la sesiuni de condus pe circuite celebre. Calendarul de evenimente pentru clienții de Lamborghini Essenza SCV12 va demara în 2021. Iar aceștia vor fi asistați și instruiți de Emanuele Pirro, care a câștigat de 5 ori cursa de 24 de ore de la Le Mans. Alături de el va fi și Marco Mapelli, pilotul de uzină al Lamborghini Squadra Corse.

Beneficiile apartenenței la acest club exclusiv nu se opresc aici. Exemplarele Lamborghini Essenza SCV12 sunt păstrate în condiții optime într-un hangar din Sant’Agata Bolognese. Acolo, fiecare mașină va avea garaj propriu și va primi service. Iar mulțumită rețelei de camere video conectate la internet, clienții își pot vedea oricând mașina, prin intermediul unei aplicații. În aceeași locație unde sunt întreținute modelele Lamborghini Essenza SCV12 există și o sală de antrenament fizic, unde este oferit clienților un program de antrenament similar cu cel urmat de piloții Lamborghini.

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account