[VIDEO] Skoda Scala 2024 la Sighișoara: de 3 ori „S”

Noua Skoda Scala este rezultatul unui facelift bine-venit care punctează esențialul și readuce în discuție segmentul compact pentru polivalență și abilitatea de a face totul foarte bine.

Pentru acest test cu noua Skoda Scala 2024 am făcut un drum ceva mai lung și am poposit la Sighișoara pentru a gusta din liniștea cetății. Iar materialul, filmat și montat cum se cuvine, e la un simplu „play” distanță. Fie în fereastra de mai jos, fie pe canalul nostru de YouTube. Acolo unde, dacă încă nu te-ai abonat deja, te invit să o faci.

De la semi-invazia multitudinii de clase de SUV-uri compacte/crossovere, segmentul compact a rămas puțin cam ignorat. Iar dovezile sunt la fiecare semafor și la fiecare colț de stradă. Dar ce am înțeles după această călătorie cu Scala e că un model compact chiar poate face totul. E practic, confortabil, se conduce plăcut și îți oferă cam tot spațiul de care ai avea nevoie. Iar singurul motiv pentru care ai alege un crossover echivalent ca preț e dat de garda la sol. Doar că și aici discuția e una destul de lungă.

În versiunea testată, noua Skoda Scala dezvoltă 150 de cai-putere și un cuplu maxim de 250 Nm. Astfel, alături de transmisia DSG cu șapte trepte, motorul de 1,5 litri îți livrează cuplul maxim începând cu 1.500 de rotații pe minut, contribuind semnificativ la modul plăcut în care Scala se conduce. Iar performanțele dinamice sunt bun, cu o ținută de drum confortabilă și relaxantă, plus un strop de sportivitate. Mai ales că ai padele pe volan pentru schimbarea treptelor, precum și opțiunea de a selecta diferite moduri de condus. Dar, realist vorbind, nu cauți o Skoda Scala pentru sportivitate. Ci pentru simpla polivalență de care dă dovadă.

De exemplu, portbagajul promite peste 450 de litri de volum util. Bancheta se rabatează fracționat și poți obține până la 1.400 de litri pentru transportul obiectelor voluminoase. Poziția la volan este excelentă, ecranul central de 9,2 inch funcționează impecabil, iar instrumentarul digital completează informațiile importante. Iar consumul, după aproape 800 de kilometri conduși în regim de filmare a fost de 6,0 l/100 km. Iar „regim de filmare” înseamnă efectiv perioade lungi în care mașina fie se deplasează foarte încet, fie stă pornită pe loc pentru cadrele de interior sau exterior și așa mai departe.

Skoda Scala 2024: cât costă?

La nivel de preț, Scala pornește de la 16.863 de euro. Dar aici vorbim despre versiunea de bază, cu motorizarea de bază. Modelul din test, în echiparea Selection, cu motorizarea de top și cutie automată costă 23.079 de euro. Pe de altă parte, poți opta și pentru propulsorul 1.0 TSI, cu 115 CP și manuală cu șase trepte – pentru 19.367 de euro. Adică ai de unde alege, doar ține cont că nu mai apare o versiune diesel în configuratorul oficial.

În concluzie, Skoda Scala 2024 este un model compact care demonstrează că acest segment nu trebuie ignorat. Ai spațiu amplu, caracter practic de invidiat, consum bun și o ținută de drum căreia nu prea ai cum să-i găsești defecte. Sigur, nu te atrage prin designul non-conformist sau printr-o varietate amplă de culori vii și brizbrizuri, dar, dacă nu o privești superficial, Scala te va surprinde. Pentru că face totul excelent de bine.

Foto: Adrian Cobzașu

 

În cazul în care ești interesat de un material cu Skoda Enyaq Coupe care se întrece cu o bicicletă, mai jos e clipul respectiv:

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account