VIDEO: Modelul electric Porsche Taycan Cross Turismo va oferi și un mod de rulare pentru off-road

Stefan Weckbach, coordonatorul proiectului Porsche Taycan Cross Turismo, anunță într-un clip special  că noul model electric va oferi și modul modul de rulare CUV (Cross Utilty Vehicle), destinat pentru abilități sporite în afara șoselei.

Porsche s-a bucurat de un succes însemnat cu Taycan, primul său model 100% electric, care a cucerit peste 20.000 de clienți în primul său an întreg de comercializare. Iar prin conceptul Mission E Cross Turismo din 2018, constructorul german a anunțat că pregătește pe baza lui Taycan și un model cu abilități de off-roader. Acesta se numește Porsche Taycan Cross Turismo și se află în ultimele stadii de dezvoltare și testare. Iar acum Porsche ne arată cum este pregătit modelul Cross Turismo pentru un stil de viață activ.

Spre deosebire de Taycan, varianta Cross Turismo va oferi mai mult spațiu pentru pasagerii locurilor din spare, precum ș un portbagaj mai voluminos și traverse pentru plafon. Aceasta este o mașină gândită nu doar pentru mediul urban sau călătoriile lungi pe autostradă, ci și pentru escapade dese la munte. Astfel, trebuie să asigure loc pentru bicicletă, schiuri, bagaje. Modelul cu profil de shooting break se deosebește de Taycan și prin abilitatea de a se aventura în afara șoselei. Stefan Weckbach explică: “Pentru a-l face capabil să abordeze off-road ușor și drumuri cu pietriș, i-am înălțat garda la sol. Și am optimizat sistemul de suspensie astfel încât Cross Turismo vine cu un md de conducere specific unui CUV (cross utility vehicle).”

Pentru moment, Porsche nu oferă mai multe detalii sau specificații exact despre Cross Turismo. Dar cert este că de putere nu va duce lipsă. Având în vedere că este un CUV, va dispune de tracțiune integrală și prin urmare ne putem aștepta să adopte propulsiile lui Taycan care oferă la rândul lor tracțiune la toate cele 4 roți: Taycan Turbo S (până la 761 CP), Taycan Turbo (până la 680 CP) și Taycan 4S (cu 530 sau 571 CP).

Practic, Taycan Cross Turismo te face să te gândești de 2 ori înainte să cumperi un Porsche Cayenne.

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account