Conceptul Jeep Wrangler Magneto propune alternativa 100% electrică a off-roader-ului

Jeep Wrangler Magneto prefigurează planul mărcii americane de a deveni un constructor de SUV-uri și off-roadere electrice. Iar puriștii vor aprecia că Jeep Wrangler Magneto păstrează abilitățile de a se aventura în teren accidentat.

Jeep Wrangler Magneto este momentan un concept, motiv pentru care nu sunt oferite încă toate specificațiile tehnice. Însă Jeep s-a concentrat pe oferirea informațiilor care asigură că modelul 4×4 electric este la fel de dur ca și un Jeep Wrangler Rubicon cu 2 uși, adică modelul pe baza căruia a fost proiectat Magneto.

Motorul electric al lui Jeep Wrangler Magneto se turează până la 6.000 rpm și dezvoltă 285 CP și un cuplu de 370 Nm. De aceea, Jeep subliniază că oferă performanțe asemănătoare cu ale propulsorului V6 Pentastar de 3,6 litri. sprintul 0-96 km/h este realizat în 6,8 secunde, iar un avantaj al motorului electric este că livrează tot cuplul instantaneu.

O particularitate a lui Jeep Wrangler Magneto este că motorul său electric este cuplat la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte. Ambreiajul său funcționează ca și când cutia manuală este cuplată la un motor cu ardere internă.

Magneto este echipat cu patru pachete de baterii litiu-ion, care au împreună o capacitate de 70 kWh. Aceste pachete de baterii de 800 V, precum și modulele lor de control, sunt încapsulate astfel încât să păstreze abilitatea Jeep-ului de a traversa vaduri de apă cu adâncime de 76 cm. De asemenea, sunt protejate de scuturi speciale, pentru a nu fi lovite când se fac escaladări pe bolovani sau dâmburi.

Pachetele de baterii sunt distribuite pentru echilibrarea greutății. Un pachet este în locul rezervorului, iar altul este în fața lui. Al treilea pachet este deasupra motorului electric, sub capotă. Iar al patrulea pachet de baterii ocupă spațiile unde erau evacuarea și un loc de depozitare din portbagaj.

Pe lângă bateriile litiu-ion, Magneto are și baterii de 12 V. Una alimentează sisteme precum radio sau luminile, iar a doua este pentru accesorii precum troliul.

Nu este menționată autonomia oferită de aceste baterii. Dar Wrangler Magneto arată dovada clară că Jeep se pregătește pentru era propulsiilor eletrice, păstrând aceleași valori tradiționale de expert în off-road.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account