Renault Arkana E-Tech Hybrid este un mix unic care-și propune să „democratizeze” designul în formă hibridă.
Testul meu cu Renault Arkana E-Tech Hybrid, în versiunea E-Tech Engineered, e la un play distanță. Fie în fereastra de mai jos, fie la noi pe YouTube. Și apropo de YouTube, dacă încă nu te-ai abonat, acum ar fi ideal să o faci.
În acest moment, Renault Arkana E-Tech Hybrid este disponibil în trei nivele de echipare: Equilibre, Techno și E-Tech Engineered. Prețul de listă, pentru varianta de bază, pornește de la 28.050 de euro, cu TVA inclus. În schimb, ediția limitată E-Tech Engineered costă fix 33.450 de euro, cu TVA inclus. Desigur, fără a lua în calcul reducerile aferente programului Rabla Plus 2023. Care nu sunt deloc de neglijat, ajungând până la 3.500 de euro.
Arkana E-Tech Hybrid împarte aceeași soluție cu cea pe care o găsim și pe Jogger Hybrid. E vorba despre un motor pe benzină, de 1,6 litri, cu patru cilindri, care dezvoltă 94 de cai-putere și al cărui cuplu atinge 148 Nm. În ajutorul său vin însă două motoare electrice, fiecare cu scopul lui. Principalul motor electric dezvoltă 49 de cai-putere și 205 Nm, în timp ce starterul/generator este creditat cu 20 de cai-putere și 50 Nm.
În completarea sistemului intervine și transmisia automată, cu cele multiple moduri de funcționare și care știe cum să alterneze între diferitele moduri de funcționare ale sistemului hibrid, fără ca tu să-ți bați capul cu asta. Per total, puterea maximă combinată a mașinii este de 145 de cai-putere, astfel că mașina poate accelera de la 0 la 100 km/h în 10,8 secunde, cu o viteză maximă de 172 de km/h.
Renault Arkana E-Tech Hybrid: cum e în interior
De la volan, Arkana E-Tech Hybrid impresionează, în primul rând, prin calitatea interiorului. În special în cazul acestei versiuni limitate. Scaunele arată foarte bine, sunt frumos profilate, iar combinația de materiale și custături aduce un plus de personalitate. Fețele portierelor sunt și ele îmbrăcate în parțial în piele, iar partea superioară e acoperită cu o imitație de fibră de carbon. Ornament pe care, de altfel, în regăsim și pe bord, dar și în zona gurilor de ventilație ale sistemului de climatizare. Volanul gros, îmbrăcat în piele, îți vine perfect în mâini. Iar logo-ul “E” din partea inferioară e aici pentru a-ți aduce aminte că ești la volanul unui hibrid. Selectorul treptelor are și el un design interesant cu o textură premium și este foarte practic și ergonomic.
Dacă Renault Austral îți face cu ochiul, mai jos e o prezentare amplă a celui mai nou SUV al francezilor: