[VIDEO] Test Volvo XC40 Recharge: pur electric

Am testat noul Volvo XC40 Recharge, pur electric, în cea mai puternică versiune a sa. Și nu ne-am limitat doar la granițele orașului. Din contră chiar. L-am dus la munte, prin zăpadă și frig, să aflăm cum se comportă în condiții reale. 

Materialul complet cu Volvo XC40 Recharge, în varianta Twin Engine, e la noi pe YouTube. Unde, de altfel, te invit să te abonezi în cazul în care nu ai făcut asta deja. Dar, poți urmări clipul și dacă dai un play în fereastra de mai jos.

În versiunea testată de noi, mașina are două motoare electrice. Și tracțiune integrală. În total, vorbim despre 408 cai-putere și 660 Nm. Suficientă putere și suficient cuplu, pentru ca mașina să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 4,9 secunde. Energia vine de la o baterie cu o capacitate utilă de 75 kWh. O baterie care, de altfel, știe să se încarce cu o putere maximă de 150 kW. Adică o încărcare de la 10% la 80% în sub 40 de minute.

Tot nou pentru Volvo XC40 Recharge este și sistemul de infotainment. Unul dezvoltat împreună cu Google și care devine repede unul dintre cele mai bune astfel de sisteme de pe piață. Principalul motiv este însă unul poate surprinzător. Și anume: sistemul de navigație. Un fel de Google Maps adaptat pentru mașină, dar cu funcții inteligente. Iar pentru a completa acest pachet electric cu suflet nordic, XC40-ul electric oferă același nivel de spațiu ca frații cu motoare termice.

Un portbagaj spațios – 413 litri -, dar și o modularitate exemplară a banchetei. Plus un spațiu suplimentar sub capotă pentru cabluri de încărcare sau bagaje de mână. Ca preț, versiunea cu două motoare electrice costă în jurul a 57.500 de euro, cu TVA. Dar fără a lua în calcul eco-bonusul.

Dacă vrei tot un SUV suedez, dar cu avantajele unui sistem plug-in hybrid, mai jos ai testul nostru XC40-ul plug-in. În compania unei Honda e.

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account