(VIDEO)Test Honda e și Volvo XC40 Recharge – Rondul de noapte

Honda e și Volvo XC40 Recharge nu se aseamănă, dar se adună pentru un rond de noapte.

E ceva la o plimbare de noapte care scoate la iveală tot ce este bun ori ce este rău la o mașină. E mai liniște și pot să tragi cu urechea la cum rulează motorul, cum rulează suspensia, cum scârțâie ușa ori cum vâjâie vântul pe lângă oglinzi. La fel ca un partener de viață, mașina trebuie ascultată. Altfel te trezești mai târziu că-ți bate și troncăne și nu întelegi de ce.

Dar ce te faci dacă mașina este electrică sau hibridă? Aici nu ai motive să mai asculți motorul și uneori parcă simți nevoia de un alt zgomot pentru a-l acoperi pe cel de vânt sau pe cel de suspensie. Unii producători au introdus sunete false prin boxe și asta pare o soluție distractivă până devine enervantă și mult prea falsă pentru a înlocui senzația pe care ți-o transmite un motor termic.

Honda e nu vrea să te plictisești de prea multă liniște și serenitate, așa că s-a străduit din toate puterile să fie o mașină electrică care-ți gâdilă toate simțurile. Merge cum arată și arată cum merge. E un cățel care dă din coadă și sare de bucurie de fiecare dată când te vede și-ți promite că te vei bucura și tu de plimbare. Iar după Honda e nu trebuie să strângi nimic dezgustător.

Volvo XC40 Recharge are aceleași bune intenții ca și Honda e, dar propune o abordare ceva mai practică și mai sobră. Noi le-am condus pe ambele într-o noapte de pandemie pentru a ne contamina cu tehnologiile viitorului și am tras concluzia că nu avem motive să ne temem de invazia plictisului. Distracția nu trebuie să însemne neapărat agitație și gălăgie, ci o putem regăsi și în noile gadgeturi, dar și într-un aer mai respirabil.

Foto – Dragoș Savu

 

 

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account