[VIDEO] Hyundai Elevate – Vehiculul de intervenții cu picioare robotizate

Hyundai Elevate are potențialul de a revoluționa conceptul vehiculelor de intervenții, facilitând accesul în zonele calamitate.

Proiectul Hyundai Elevate nu reinventează roata, dar o folosește într-un mod ingenios. Mai exact, are patru picioare mecanice, în capătul cărora se află câte o roată. Picioarele sale se mișcă omidirecțional și se înalță, permițându-i să se deplaseze nu doar ca un automobil, ci și ca un mamifer sau ca o reptilă. Această mobilitate versatilă îi permite să escaladeze chbiar și ziduri de 1,5 metri înălțime. Extrem de versatile sunt și aplicațiile pentru care Hyundai Elevate ar fi util. Poate fi utilizat în servicii precum ambulanță, pompieri, descarcerare, sau în situații în care este nevoie să se intervină în zone calamitate de incendii, inundații, zăpezi sau cutremure, unde vehiculele terestre clasice nu au capacitatea să se deplaseze.

În clipul de mai jos vă prezentăm în detaliu toate abilitățile cu care Hyundai Elevate vrea să debuteze cât mai curând în producța de serie.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account