[VIDEO] Cu noul BMW iX3 până la Brașov și-napoi

Noul BMW iX3 e primul SUV-ul al bavarezilor și vine pe piață cu o strategie puțin diferită de cea a rivalilor săi din lumea electricelor premium. Așa că l-am luat la o tură până-n Brașov și înapoi pentru a explora stațiile de încărcare din eco-sistemul ENGIE e-XPLORE. 

Spre deosebire de principalii săi rivali, BMW iX3 are un singur motor electric și tracțiune doar pe puntea spate. Dar promite să compenseze toate aceste lucruri printr-o dinamică superioară și printr-o eficiență energetică ridicată. Ceea ce-i cam iese de minune. Așa că dacă vrei să vezi cum a fost experiența noastră cu BMW iX3, aruncă un ochi pe clipul de mai jos. Și, evident, nu uita să te abonezi la canalul nostru de YouTube:

De bateria noului BMW iX3 a avut grijă, în primă fază, stația QC Tronic 50, disponibilă ca parte a pachetului de mobilitate electrică dezvoltat de ENGIE pentru companii. Această stație furnizează o putere de 50 kW în curent continuu și are marele avantaj că poate fi completată cu unități suplimentare de putere. Folosind capacitatea modulară a stației, această poate atinge puteri de până la 350 kW și folosește o prioritzare inteligentă fluxului de curent astfel încât poate încărca mai multe autoturisme simultan în curent continuu. Pentru BMW iX3, încărcarea de la această stație – cu puterea de 50 kW – se traduce într-un timp de aproximativ 60 de minute pentru încărcarea de 10 la 80%. Ceea ce nu e rău deloc. Pe de altă parte trebuie să ținem cont și de faptul că SUV-ul bavarez poate fi încărcat de la stații ultra-rapide, cu putere de maximum 150 kW.

Pe scurt, drumul nostru cu BMW iX3 până la Brașov a trecut pe la Muntele Roșu, pentru că am vrut să evităm banalul DN1 și sunt convins că ne-am fi putut întoarce în București fără să încărcăm. Dar, pentru un plus de siguranță și pentru că oricum aveam nevoie de o pauză de prânz, am făcut un popas la Coresi Shopping Center, unde există un punct de încărcare. Denumită Delta 25 KW această stație oferă o putere de 25 kW în curent continuu și două porturi de încărcare distincte: CCS și CHAdeMO.

Pentru încărcarea casnică, stația Elvi produsă de EV Box, este o alegere optimă.. Pachetul ENGIE e-XPLORE este unul complet și include, pe lângă stația de încărcare, serviciile de instalare și mentenanță, precum și monitorizarea online. În plus, cu o putere ce poate ajunge la 22 kW, această stație este pregătită nu doar pentru modelele electrice actuale, ci și pentru cele care urmează. Oricum ar fi, chiar și o putere de 11 kW este suficientă pentru a încărca, de la 0 la 100%, bateria lui BMW iX3 în 7 ore și jumătate.

În cazul în care cauți o alternativă la BMW iX3, testul nostru cu Mercedes-Benz EQC s-ar putea să te ajute să iei o decizie. În plus, trebuie menționat că la achiziția unui model din gama Mercedes-EQ primești gratuit o stație de încărcare Elvi.

Pe de altă parte, dacă ești genul care preferă un Audi e-tron, stai liniștit, mai jos e clipul informativ despre cealaltă electrică rivală:

În fine, dacă te orientezi spre ceva mai accesibil și care să fie exact așa cum trebuie, cu noul Volkswagen ID.3 nu prea ai cum să greșești:

 

 

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account