VIDEO: Noul Porsche 911 ne vrea rași în palmă

VIDEO: Noul Porsche 911 ne vrea rași în palmă

Nefolosirea îndelungată a cutiei manuală ar putea duce la creșterea părului în palmă. Dar noul Porsche 911 are soluția: un aparat de ras electric în locul schimbătorului de viteze.    

E greu să-i găsești nod în papură une mașini precum noul Porsche 911. Mașina asta este rezultatul unei rețete pe care constructorul german o dezvoltă și o perfecționează cu succes din 1963, de când a fost introdusă prima generație 911. Așa că m-am gândit: “Oare ce cusur i-ar găsi un fan Ferrari gelos celei de a 8-a generații Porsche 911?” Tot ce am putut critica la prima vedere este că noul Porsche 911 ne vrea rași în palmă. Și spun asta fiindcă altfel nu îmi explic de ce schimbătorul de viteze arată exact ca un aparat de ras electric.

Dar vedeți voi, eu cred că această aparentă confuzie de design ascunde un mare oftan exprimat de fanii puriști ai mărcii Porsche. Ca și majoritatea constructorilor de mașini sport, Porsche a cam renunțat la cutia de viteze manuală. De altfel, noul 911 are o transmisie automată cu dublu ambreiaj și 8 trepte. Desigur, aceasta îi lasă șoferului opțiunea de a schimba treptele fulgerător de la clapete amplasate în spatele volanului. Dar nu poate să ofere și plăcerea aceea clasică, viscerală a transmisiei manuale. În acest context, aparatul de ras pe post de schimbător de viteze pare pus acolo pentru a-i scărpina în palmă pe cei care doreau o cutie de viteze manuală.

Totul despre cum ne scarpină Porsche 911 în palmă, dar și detaliile despre performanțele și prețurile sale vă spun în clipul de mai jos.

 

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă IN MOTION MEDIA.

Conectează-te folosind datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account