[Video] Noul Seat Leon vs VW Golf 8: tu ce ai alege?

Noul Golf și noul Seat Leon au destul de multe în comun și aș putea spune că singurul diferențiator este dat de designul fiecăruia dintre ele. În timp ce Golf-ul rămâne conservator, Leon mizează pe un design ceva mai “modern”, să-i spunem. Și, desigur, intră în ecuație și diferența de preț. În medie, pentru motorizare similară și nivel de echipare oarecum similar, Golf-ul este cu vreo două mii de euro mai scump. Așadar, merită să plătești în plus pentru sigla Volkswagen? Păi hai să vedem…

Mai jos poți viziona clipul meu comparativ între cele două modele rivale. Și, dacă nu te-ai abonat la MotorVlogTV, nu uita să o faci.

Noul Seat Leon vs VW Golf 8: design

Compacta cu origini latine este pilonul mărcii, dovadă find cele peste 2,2 milioane de unități care s-au vândut deja de-a lungul celor trei generații. Oamenii de la Seat ne spun că acesta este primul model complet conectat, beneficiind de compatibilitate Android Auto și de Apple CarPlay wireless, că este cel mai sigur Seat creat vreodată și că este mai spațios și mai practic decât generația precedentă. Ceea ce sună bine, în teorie, doar că este aceeași poezie pe care o recită orice producător când își lansează un nou model. Nu o să vorbesc prea mult despre tehnologia ce ține de conectivitate, pentru că este aceeași pe care o răgăsești în mai toată lumea auto cu pretenții. Însă noul Leon este mai lung cu 86 de milimetri, mai scund cu trei milimetri și mai puțin lat cu 16 milimetri decât generația precedentă. În schimb, ampatamentul este cu 50 de milimetri mai mare, fapt ce oferă cu siguranță mai mult spațiu în interior.

La nivel de design, mașina cred eu că arată bine, deși există cârcotași care ar spune că au mai văzut Focus-ul ăsta pe undeva. Partea frontală e interesantă, cu o grilă frumoasă, care curge armonios către blocurile optice cu tehnologie LED. În partea din spate, nu ai cum să nu remarci linia LED dintr-o parte în alta, de inspirație Porsche. Eu sunt unul dintre cei care apreciază interiorul Golf-ului pentru simplitudinea sa și pentru cât de bine sunt integrate componentele digitale. În schimb, noul Leon folosește un display central într-o poziție ridicată, similar cu o tabletă. Însă gurile sistemului de ventilație, cu forme trapezoidale, sunt un detaliu interesant, care arată bine, mai ales că există o corespondență directă cu forma mânerelor de pe portiere. Personal însă, aș prefera interiorului Golf-ului. Restul detaliilor sunt similare cu ce găsești la Volkswagen. Inclusiv noul panou digital de lumini, selectroul transmisiei automate cu tehnologie shift-by-wire, dar și reglarea tactilă a temperaturii cu ajutorul suprafeței cu tehnologie touch din partea inferioară a display-ului central. Mai mult, instrumentarul de bord digital este și el prezent, diferențele între cele două modele constând mai degrabă în grafica folosită de fiecare producător. În fine, așa cum ziceam și mai devereme, designul separă cele două modele și, la nivel teoretic, poate calitatea materialelor folosite în interior. Văzând cele două interioare simultat, cred că cel din Leon arată mai bine, e mai atractiv, dar parcă puțin cam încărcat pentru gustul meu. Ca o concluzie la nivel de design eu așa alege așa: Leon pentru exterior, Golf pentru interior. Tu ce zici? Ce ai alege prin prisma designului?

Un alt rival pentru aceste două modele, poate fi noua Skoda Octavia, pe care am prezentat-o în clipul următor:

Noul Seat Leon vs VW Golf 8: dimensiuni

La capitolul dimensiuni, Leon este ceva mai lung și mai înalt. Diferențele nu sunt mari, însă s-ar putea să conteze. Mai exact, Leon este mai lung cu 84 de milimetri, cu 11 milimetri mai lat, iar la nivel de ampatament, Leon are alți 50 de milimetri în plus. Toate aceste diferențe se traduc, automat, într-un spațiu mai generos în interior. Totuși, oricum ai căuta și analiza, ambele oferă 380 de litri de încărcare în portbagaj. Ceea ce nu e nici puțin, dar nici mult. Prin comparație, noua Honda Civic are un volum al portbagajului considerabil mai mare, de 420 de litri. În fine, la acest capitol, al caracterului practic, aș alege tot Leon-ul.

Noul Seat Leon vs VW Golf 8: motorizări și prețuri

Așa cum era de așteptat, gama de motorizări este comună, până în cel mai mic detaliu. Pentru ambele modele propulsorul de intrare în gamă este 1.0 TSI, cu trei cilindri și 999 de centrimetri cubi. Puterea este de 110 cai-putere, cutia fiind una manuală cu șase trepte în ambele cazuri. Nu te aștepta la cine știe comportament dinamic, pentru că nu prea e cazul, Leon-ul 1.0 TSI având nevoie de 10,9 secunde pentru sprintul de la 0 la 100 km/h. Dar eu zic că îți faci treaba și cu această motorizare, mai ales că prețul e destul de accesibil. În cazul versiunilor de bază, REFERANCE pentru Leon și LIFE pentru Golf, diferența dintre prețurile de listă este de 2.200 de euro. Ceea ce, la nivelul acesta de preț e mult, depășind 10% din valoarea mașinii. Pentru mine însă, motorizarea optimă în cazul ambelor modele este 1.5 TSI, în nivelul de echipare STYLE. Și pentru că în cazul ambelor modele există aceeași echipare, numită STYLE, cred că aici putem face o comparație mai aprofundată a prețurilor și a dotărilor standard. În acest caz, Leon 1.5 TSI pleacă de la 19.007 euro, iar Golf 1.5 TSI de la 22.283 de euro, diferența devenind și mai mare, adică de aproape 3.300 de euro. În acest caz, puterea ambelor modele este de 130 de cai-putere, cu un cuplu de 200 Nm. Performanțele dinamice sunt ușor în favoarea Golf-ului, aceasta fiind mai rapid cu 0,2 secunde în cazul sprintului de la 0 la 100 km/h și având o viteză maximă ceva mai mare. Dar oricum, cred că treaba asta e aproape irelevantă și nu are cum să suplinească diferența de preț. Oricum, în cazul motorizărilor, eu zic că e egalitate, pentru că, pur și simplu, sunt aceleași. Fie că vorbim despre benzină, mild-hybrid sau diesel.

Diferențele majore apar însă în cazul prețului. Așa cum ziceam și mai sus, cu motorizări similare – adică 1.5 TSI – și nivel de echipare STYLE pentru ambele, Golf-ul e mai scump cu aproape 3.300 de euro. Așa că am aruncat un ochi pe listele de dotări standard și reiese cam așa: ambele au pilot automat adaptiv, Front Assist cu frânare automată, lane assist pentru menținerea benzii, faruri cu tehnologie LED, volan multifuncțional îmbrăcat în piele, climatizare automată pe trei zone și blocare electronică a diferențialului. Ca diferențe, Golf are instrumentarul digital ca standard în aceasta echipare și scaun șofer cu reglaj electric și funcție de memorie, plus sistem de asistență la parcare, cu senzorii față și spate. Dacă adaugi aceste dotări pe Leon iesie așa: digital cockpit – 380 de euro – și park assist – 592 de euro. Adică aproape o mie de euro. Ca o concluzie, cred că difernța de aproximativ 2000 de euro se menține, indiferent de nivelul de echipare. Așa că Leon mai câștigă un capitol. Și ajungem la 3 la 1.

Noul Seat Leon vs VW Golf 8: concluzie

Pentru mine, Leon se detașează la design exterior, la caracter practic și, foarte important, la capitolul preț. Golf-ul câștigă design-ul interior, cel puțin pentru mine, în timp ce la gama de motorizări eu zic că e egalitate deplină. Genul acesta de material e destul de complicat de făcut și întotdeauna există diferențe pe care poate nu le sesizezi. Dar, dacă ar fi să aleg acum între noul Leon și Golf 8, cred că aș alege Leon-ul, factorul decisiv fiind prețul. Dacă ai altă părere, te rog, las-o în comentarii.

Vizionează și comparativul dintre BMW X5 și Audi Q7:

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account