BRABUS Crawler este primul automobil al tunerului german construit pe o structură tubulară proprie. Deci nu vă grăbiți să-l numiți un G Klasse cu suspensii înălțate.
BRABUS Crawler are peste acest cadru tubular o caroserie cu carbon lăsat la vedere. Totul este gândit pentru a oferi o experiență de condus viscerală. Drept urmare, lipsesc portierele, plafonul și geamurile. Practic e ca și cum ai fi la volanul unei tornade, nu al unei mașini. Iar forța brută a motorului are tot scopul de a-ți crește adrenalina la cote care te-ar putea face să te lași de băut cafea, cel puțin o vreme.
Un V8 cu un nivel de cuplu demn de un supercar
Inima mecanică a lui BRABUS Crawler este un V8 de 4,5 litri bi turbo. Este vorba despre propulsorul BRABUS Rocket 900 cu turbine special dezvoltate pentru Crawler. Și dezlănțuie 900 CP. Iar cuplul este și el uriaș. Propulsorul poate produce 1.250 Nm, însă este limitat electronic la 1.050 Nm. Dar probabil golul în stomac va fi de mare. Ba chiar aș spune că nu e inspirat numele Crawler. Înseamnă creatură care se târăște. Iar radicalul off-roader nu este nici pe departe o târâtoare lentă. Ci gonește de la 0 la 100 km/h în doar 3,4 secunde. Este o mașină concepută pentru a zburda peste dune. Iar dacă luăm în calcul statura și garda la sol foarte înaltă, este de înțeles de ce viteza maximă este limitată la 160 km/h.
BRABUS Crawler nu este un vehicul omologat pentru șosea
Brabus precizează că modelul Crawler nu este o mașină omologată și are certificare pentru a circula pe șosele. Și inclusiv timbrul apocaliptic al evacuării BRABUS te lasă să auzi de departe că este vorba despre un vehicul proiectat pentru experiențe extreme, nicidecum pentru a circula civilizat prin oraș.
De altfel, Crawler include în echiparea sa câte o cască din carbon pentru fiecare dintre cei 4 pasageri. Aceste căști sunt conectate la un sistem intercom, care permite pasagerilor să comunice în timpul furtunii pe care o stârnesc în deșert. Șoferul și cei 3 pasageri stau în câte un scaun cu structură din fibră de carbon.
Mai trebuie menționat că tapițeria scaunelor este din Silvertex roșu. Acest este un material folosit de divizia de bărci sport a companiei BRABUS. Și are proprietatea de a rezista la uzură și vreme rea, fără să i se piardă din intensitatea culorii.
BRABUS Crawler este un off-roader veritabil
Crawler are brațele suspensiilor făcute de BRABUS în mod special din aluminiu. Și cu ajutorul amortizoarelor ajustabile s-a obținut o gardă la sol de 53 de centimetri. În acest sens au contribuit și anvelopele speciale, care încalță jantele forjate BRABUS Monoblock HD de 20 de inch.
Desigur, BRABUS Crawler are tracțiune integrală permanentă și diferențiale controlate electronic. Iar sistemul său de frânare este pregătit pentru solicitări intense, având discuri de 400 mm la roțile punții din față și 370 mm la cele din spate.
Nu în ultimul rând, BRABUS Crawler este echipat cu un sistem de navigație prin GPS creat special pentru aventurarea în off-road. BRABUS oferă și hărți suplimentare, detaliate în funcție de zona cerută de client. În plus, unitatea cu ecran de 12 inch care afișează navigația rezistă la temperaturi cuprinse între -15 și +50 de grade Celsius. Iar slotul cardului SD are protecție care împiedică intrarea apei.
Toate acestea fiind luate în calcul, prețul este la fel de ostentativ ca și mașina. Și nici nu poate fi altfel. Fiindcă nu este buggy de rând. Ci un supercar. Iar prețul e pe măsură. În Germania, BRABUS Crawler costă 891.310 de euro (cu taxe incluse), lucru justificat și de faptul că va fi produs în doar 15 exemplare.