[VIDEO] Noua Skoda Octavia: tot ce trebuie să știi

A patra generație a celui mai bine vândut model din gama Skoda și-a făcut apariția și promite multe îmbunătățiri față de generația pe care o înlocuiește. Noua Skoda Octavia este mai lungă și mai lată, are un portbagaj mai mare, iar interiorul este cel care aduce cele mai importante schimbări. Cu un design nou și multă, chiar foarte multă tehnologie disponibilă.

Mai jos ai un clip cu toate informații pe care trebuie să le știi despre noua Skoda Octavia. În cazul în care nu te-ai abonat încă la canalul nostru de YouTube, nu uita să o faci.

În România, prețul listă pentru noua Skoda Octavia pleacă de la fix 22.439 de euro, cu TVA inclus, cu motorizarea 1.5 TSI de 150 de cai-putere, cuplată unei cutii manuale cu șase trepte, în versiunea de echiparea Ambition. În aceeași configurație, versiunea Combi pleacă de la 23.467 de euro, cu TVA inclus. Deci, break-ul este cu aproximativ 1.000 de euro mai scump. Cea mai scumpă motorizare este dieselul 2.0 TDI, cu automatăa DSG cu dublu ambreiaj, în versiunea cu 150 de cai-putere. Prețul de plecare în acest caz este de 26.243 de euro, tot în echiparea Ambition. Dacă optezi pentru nivelul de echipare Style, prețul crește cu aproximativ 1.900 de euro. Dar, inclusiv în echiparea de bază, noua Skoda Octavia este o mașină extrem de bine echipată. Primești inclusiv climatizare automată cu două zone, jante din aliaj pe 16 inch, volan multifuncțional îmbrăcat în piele, senzori de parcare spate, pornire fără cheie, faruri cu tehnologie LED, dar și scaune încălzite. Prin urmare, din punctul meu de vedere, echiparea Ambition acoperă toată plaja de dotări de care ai avea vreodată nevoie. În cazul dotărilor opționale, ai foarte multe alegeri la dispoziție. De exemplu, o vopsea metalizată te va costa 446 de euro. Pilotul automat adaptiv e 498 de euro, încălzirea staționară din telecomandă e 1.300 de euro, pachetul de drumuri grele e 142 de euro, iar deschiderea electrică a portbagajului e cam 315 euro. Faruri LED Matrix vin la pachet cu stopurile TOP LED și cu o cameră video pentru mersul cu spatele, iar prețul e de 1.305 euro.

În momentul de față, gama de motorizări cuprinde doar trei opțiuni. Dar cu siguranță, pe viitor vor fi adăugate și altele. Dintre cele trei variante disponibile, una este pe benzină și alte două sunt pe motorină. Propulsorul 1.5 TSI livrează 150 de cai-putere și 250 Nm, este cuplat cu o cutie manulă cu șase trepte, accelerează de la 0 la 100 km/h în 8,2 secunde, atinge 224 km/h și promite un consum mixt de carburant, în regim WLTP, ce variază între 5,2 și 6,1 l/100 km. Următoarea motorizare disponibilă la acest moment este un diesel, de 2,0 litri, ce dezvoltă 116 cai-putere și 300 Nm. Cutia este tot una manuală cu șase trepte, iar sprintul 0-100 km/h are loc în 10,3 secunde, cu o viteză de top de 211 km/h. Avantajul apare în dreptul consumului mediu, care variază în regim WLTP, între 4,0 și 4,7 l/100 km. În fine, cea mai puternică motorizare disponibilă acum este 2.0 TDI, cu 150 de cai-putere și 340 Nm. În configurație cu DSG-ul cu șapte trepte, această versiune accelerează de la 0 la 100 km/h în 8,7 secunde, atinge 227 km/h și promite un consum mediu ce variază între 4,3 și 5,4 l/100 km. Această versiune ar putea fi disponibilă și într-o configurație cu tracțiune integrală.

Urmărește și clipul despre mașinile noi pe care le poți cumpăra cu mai puțin de 10.000 de euro prin programul RABLA 2020:

 

În momentul de față, pe configuratorul oficial de pe skoda.ro, noua Octavia apare ca fiind disponibilă cu trei motorizări. Totuși, gama este sau va fi una mult mai variată. De exemplu, în cazul motorizărilor pe benzină există și 2.0 TSI, exclusiv cu integrală și automată, ce dezvoltă 190 de cai-putere. În cazul motorizărilor diesel ar mai putea fi disponibil și o versiune 2.0 TDI cu 200 de cai-putere și 400 Nm, tot cu integrală. Dar asta nu e tot! O să mai fie disponibile două versiuni mild-hybrid. Una 1.0 TSI cu 110 CP și alta 1.5 TSO. cu 150 CP. Dar și o versiune de tip plug-in hybrid, 1.4 TSI, cu o putere maximă combinată de 204 cai-putere și 350 Nm. Prin urmare, e clar că noua Skoda Octavia are un potențial polivalent uriaș. Când și dacă toate motorizările enumerate mai sus o să fie disponibile și în România, rămâne de văzut. Dar sunt sigur că într-un viitor apropiat, multe dintre vor apărea pe configurator.

Știu foarte bine că designul este întotdeauna subiectiv, însă mie mi se pare că noua Octavia arată exact așa cum ar trebui. Este o mașină elegantă, care respectă liniile clasice, dar care aduce elemente noi printr-o serie de detalii bine puse la punct. Blocurile optice cu tehnologie LED cred că arată foarte bine, iar grila frontală generos dimensionată contribuie la senzația de sportivitate. Obiectiv însă, noua Octavia este mai lungă cu 19 mm față de generația precedentă și ar o lungime totală de 4.689 de milimetri. În același timp, spațiul din portbagaj a crescut cu 10 litri și ajunge acum la 600 de litri. Ceea ce clar plasează Octavia în topul segmentului când vine vorba despre spațiu. Coeficientul aerodinamic este și el în top, chiar dacă noua generație este mai lată cu 15 milimetri decât precedenta. În fine, dacă vrei să punctezi maxim la capitolu design, să știi că poți alege inclusiv jante pe 19 inch.

Așa cum ne-am obișnuit deja în cazul modelelor noi, în interior apar diferențele foarte mari față de generațiile precedente, iar noua Octavia nu face excepție. Printre elementele care sigur îți vor atrage atenția se numără noul instrumentar de bord digital, cu o dimensiune de 10,25 inch, dar și display-ul central nou, cu dimensiuni de până la 10 inch. Întregul interior este redesenat și apar detalii noi, inovative. De exemplu, sub display-ul central există o suprafață tactilă pentru reglarea volumului sau pentru a face zoom in sau out pe hartă. La fel ca în cazul noului Volkswagen Golf, model despre care am vorbit într-un clip anterior, în cazul în care optezi pentru cutia automată cu dublu ambreiaj, selectorul transmisiei are tehnologie shift-by-wire. Astfel, dimensiunile sale sunt mult mai compact, ceea ce permite eliberarea unui spațiu generos în consola centrală. Deasupra gurilor centrale ale sistemului de climatizare își face apariția o bară de butoane, excelent poziționată, care facilitează accesul la cele mai des utilizate funcții ale mașinii. Un alt element care mie îmi place foarte mult este noul volan cu două spițe. Pe lângă faptul că acest volan arată foarte bine, în versiunile de top el poate fi încălzit, iar cu ajutorul comenzilor de pe volan poți controla până la 14 funcții distincte. O altă premieră pentru Skoda este apariția unui sistem head-up display care va afișa informațiile esențiale despre viteza de deplasare, indicațiile de navigație, semnele de circulație sau sistemele de asistență. În fine, ca o ultimă noutate, Skoda a redesenat și scaunele din nou Octavia. Conform producătorulu ceh, suportul lombar este optimizat, iar scaunul șoferului poate avea inclusiv funcție de masaj.

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account