Conceptul Lexus LF-Z Electrified prefigurează viitorul electric al mărcii japoneze

Conceptul Lexus LF-Z Electrified oferă primele repere despre specificațiile tehnice ale noii platforme pe care constructorul japonez a proiectat-o special pentru automobile electrice.

Lexus LF-Z Electrified este un crossover de 4.880 mm lungime, cu un motor electric montat la puntea din spate, care poate produce până la 400 kW (544 CP) și 700 Nm. Cu asemenea resurse poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3 secunde și atinge o viteză maximă de 200 km/h. Are un pachet de baterii litiu-ion de 90 kWh, care promite autonomie de până la 600 km (WLTP). Iar sistemul de încărcare permite alimentarea cu o putere de 150 kW.
Bateria este amplasată longitudinal sub podea. Această poziționare ajută la izolarea fonică și reducerea vibrațiilor din timpul rulării, crește rigiditatea structurală a mașinii și favorizează ținuta dinamică, mulțumită centrului de greutate coborât.

Lexus LF-Z Electrified beneficiază și de sistemul de tracțiune DIRECT4, care permite controlarea distribuirii cuplului la fiecare dintre cele 4 roți. Astfel, ținuta de drum este versatilă, dinamică și sigură, deoarece sistemul DIRECT4 oferă tracțiune la puntea față, la puntea spate sau integrală, în funcție de condițiile carosabilului și stilul de condus. Lexus subliniază că DIRECT4 reacționează la felul în care șoferul accelerează sau virează. De altfel, sistemul de direcție nu are conexiuni mecanice, folosind tehnologie by-wire. Acest sistem de direcție electronic filtrează din vibrațiile transmise de denivelările din carosabil, dar este calibrat pentru a oferi feedback. Iar răspunsul direcției este corelat cu forța motrică, pentru a se adapta la condițiile de condus.

Conceptul LF-Z Electrified prefigurează planul Lexus de a lansa până în 2025 nu mai puțin de 20 de modele noi sau actualizate, dintre care mai mult de 10 vor avea propulsii pur electrice, plug-in hybrid sau hibride. Lexus dorește ca în 2025 toate modelele din gama sa să fie oferite și cu propulsii electrificate. Se preconizează că la acel moment, mai mult de jumătate din vânzările Lexus la nivel mondial vor fi modele cu propulsii electrificate. Nu în cele din urmă, Lexus are în plan ca până în 2050 să obțină neutralitate din punctul de vedere al emisiilor de CO2, calculat pentru întregul ciclu de viață al mașinilor sale (incluzând materiale de producție, subansamble, logistică, reciclare).

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account