[VIDEO] Interior Honda Civic: îți place direcția niponilor?

În interior, noua Honda Civic se adaptează sistemului full-hybrid de propulsie și elimină selectorul treptelor de viteză. Și asta nu e nici pe departe singura noutate.

Pentru interior, Honda Civic aduce câteva elemente noi și importante. Am vorbit deja despre sistemul de propulsie al mașinii, dar și despre designul exterior. Acum a venit rândul interiorului. Mai jos, la un singur play distanță e clipul video. Sau la noi pe canalul de YouTube, unde n-ar fi rău să te abonezi.

Pentru a 11-a generație, Honda s-a concentrat pe a perfecționa interacțiunea din șofer și mașină. Poziția la volan e surprinzător de joasă, în timp ce eliminarea unui selector fizic pentru treptele de viteză a făcut loc pentru butoane. O soluție pe care nu toată lumea o îndrăgește, însă una care mie personal mi se pare mai utilă în contextul sistemului de propulsie full-hybrid. 

Pe lângă un design general aerisit și plăcut, noul Civic are materiale bune acolo unde contează. Așa cum, de exemplu, sunt mânerele îmbrăcate în piele pentru deschiderea sau închiderea portierelor. Ecranul central are parcă 9 inch și parcă răspunde mai rapid decât înainte, asta chiar dacă nivelul graficii sau al rezoluției pare neschimbat. Dar apreciez păstrarea butonului de volum. La fel cum apreciez și butoanele fizice pentru reglarea temperaturii și a intensității fluxului de aer.

Fiecare rotire este însoțită de un feedback plăcut și de sunet demențial. Mai mult, centrul butoanelor poate fi apăsat pentru activarea diferitelor funcții și este genul acela de apăsare plăcută, cu feedback tactil… Honda le spune touching points acestor butoane. Foarte plăcute și îmi mențin părerea despre climatizare și volum… comenzile fizice sunt mult mai utile cât timp ești la volan. Ca puncte nu tocmai fericite este rezoluția camerei pentru mersul cu spatele… e de parte de cele mai bune din segment, dar, la o adică, cred că își face treaba. 

Dacă te interesează cum funcționează sistemul hibird al noii Honda Civic, aruncă un ochi pe clipul de mai jos:

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account