[VIDEO] Noua Dacia Spring: tot ce trebuie să știi

Dacia Spring este primul model al mărcii și urmează să-și facă apariția în primăvara anului viitor. Până vom ajunge să conducem mașina, am făcut un scurt video în care am inclus tot ce trebuie să știi despre noua Dacia Spring.

Sunt destul de multe de spus despre Dacia Spring, dar cel mai simplu ar fi să arunci un ochi pe clipul de mai jos. Și eventual să te abonezi la canalul nostru de YouTube, dacă nu ai făcut asta deja.

Din punctul de vedere al designului exterior, Dacia Spring merge mai degrabă spre Sandero Stepqay, cu o formă cocoțată de mini-SUV. Dar, de fapt, cu o gardă la sol de 150 de milimetri, Spring stă mult mai jos decât un Sandero Stepway. Acesta din urmă având totuși 201 milimetri gardă la sol. Mai departe, legat de dimensiuni, Spring are doar 3,73 metri lungime, fiind o mașină considerabil mai scurtă decât noul Sandero. În același timp, Spring este și mai îngust, dar puțin mai înalt. De aici vine și această impresie de Fiant Panda 4×4. 

Interiorul nu aduce surprize majore, dar, trebuie să recunoasc, mă așteptam ca display-ul central să fie poziționat așa cum e la noile modele Sandero și Logan. În schimb, în cazul lui Spring, ecranul este integrat în bord. Partea bună e că ecranul de 7 inch o să ofere compatibilitate AppleCar Play și Android Auto. Totuși, nivelul de echipare standard nu va fi unul exemplar. Din contră chiar. Se pare că elemente esențiale în 2020, așa cum sunt aerul condiționat manual sau reglajul electric al oglinzilor, vor fi pe lista de opționale. Practic, în standard ai patru geamuri electrice și închidere centralizată… Când vine vorba despre spațiu, evident nu te aștepta la o mașină de familie. Având dimensiuni mai reduse decât ale lui Sandero, noul Spring va fi o mașină excelentă de oraș, cu un portbagaj generos – de 300 de litri – ceea ce e foarte bine pentru acest segment.

Mai departe, hai să trecem la motorizare și la baterie. Așa cum probabil că știi deja, motorul electric al noului Spring va dezvolta 44 de cai-putere și 125 Nm, în timp ce energia vine de la o baterie cu o capacitate de 26,8 kWh. Autonomia maximă declarată de Dacia ajunge la 225 de kilometri în regim mixt, conform ciclului de testare WLTP și la 295 de kilometri în regim urban, conform aceluiași ciclu de testare. Nu avem mai multe date despre performanțele dinamice ale mașinii, în afară de o vizteză maximă de 125 de km/h. Conform studiilor făcute de Renault, se pare că un cetățean european, parcurge în medie 31 de kilomteri în fiecare zi, la volanul unei mașini de segment A. Iar asta înseamnă, la nivel teoretic, că vei putea conduce noul Spring pentru o săptămână, cu o singură încărcare. Ceea ce nu e rău deloc.

Având o baterie relativ mică, Spring are și timp de încărcare buni. Sub 14 ore de la o priză casnică obișnuită, sub opt ore și jumătate dacă folosești o priză cu o capacitate de 3,7 kWh și sub cinci ore dacă folosești un wallbox cu puterea de 7,4 kW. Cablul pentru acest wallbox este totuși opțional! În fine, dacă folosești o sursă rapidă de încărcare, de curent continuu, ai 80% din capacitatea bateriei în mai puțin de o oră, cu încărcare maximă permisă de 30 kWh. Dar, ține minte, că posibilitatea încărcării la curent continuu, de mare putere, va fi opțională. Când vine vorba despre garanția oferită, lucrurile stau în felul următor: Dacia promite trei ani sau 100.000 de kilometri pentru mașină, împreună cu opt ani sau 120.000 de kilomteri pentru baterie.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account