A doua generație Porsche Macan va fi electrică

Porsche virează cu convingere către era propulsiilor electrice. Constructorul german a anunțat oficial că a doua generație Porsche Macan va avea propulsie electrică.

SUV-ul Macan nu reprezintă doar un succes, ci este cel mai bine vândut model din gama Porsche. Iar un argument important este faptul că reușește să redea spiritul Porsche în formatul SUV. Iar începând cu viitoarea sa generație urmărește să reediteze acest succes folosind o propulsie electrică.

Va fi construit de la începutul deceniului viitor în uzina din Leipzig, având la bază arhitectura Porsche PPE (Premium Platform Electric) dezvoltată împreună cu Audi AG. Aceasta este arhitectura tehnică a modelului Taycan, care va avea propulsie 100% electrică și va debuta în varianta de serie în toamna lui 2019. Este deja confirmată și producția de serie a versiunii Taycan Cross Turismo. Iar Macan-ul va completa gama de modelele electrice, debutând într-o piață a SUV-urilor electrice care cuprinde deja modele premium precum Audi e-tron, Mercedes-Benz EQC și Jaguar I-Pace. Însă, Macan va avea de partea sa un sistem electric avansat, de 800 de volți, la fel ca și Taycan.

„Electromobilitatea și Porsche se potrivesc perfect; nu doar pentru că ambele reprezintă o abordare de înaltă eficiență, ci mai ales datorită caracterului lor sportiv”, a declarat Oliver Blume, președintele Consiliului de Administrație al Porsche AG. „Până în 2022, vom investi peste șase miliarde de euro în mobilitatea electrică, iar până în 2025, 50% dintre toate vehiculele noi Porsche ar putea fi electrice. Cu toate acestea, în următorii zece ani ne vom concentra pe o combinație de motoare compusă din motoare pe benzină optimizate, modele hibride plug-in și mașini sport pur electrice. Scopul nostru este acela de a deschide noi drumuri în tehnologie și, din acest motiv, vom continua să aliniem în mod consecvent compania la tendințele de mobilitate ale viitorului.”

De altfel, Porsche susține dezvoltarea mobilității electrice și prin extinderea unei rețele de stații de încărcare. Aceasta cuprinde dejua 49.000 de puncte de încărcare în 12 țări: Germania, Austria, Franța, Belgia, Norvegia, Danemarca, Elveția, Finlanda, Olanda, Spania, Marea Britanie și Italia.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account