Hibridele Peugeot 508 PSE cu 360 CP sunt cele mai puternice mașini de serie din istoria Peugeot

În 26 septembrie 2020, marca Peugeot aniversează 210 ani de existență. Dar și mai savuroasă decât un tort aniversar este lansarea diviziei Peugeot Sport Engineered, odată cu dezvăluirea modelelor Peugeot 508 PSE și 508 SW PSE. Aceste versiuni cu propulsie hibridă de înaltă performanță sunt cele mai puternice modele de serie produse vreodată de Peugeot.

Propulsia lor este compusă dintr-un motor turbo pe benzină de 1,6 litri și două motoare electrice, dispuse câte unu la fiecare punte. Astfel, sistemul asigură tracțiune integrală și livrează per total 360 CP și un cuplu maxim de 520 Nm. Cu asemenea resurse, sprintul 0-100 km/h este realizat în 5,2 secunde, repriza de la 80 la 120 km/h se face în doar 3 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

Șoferul poate selecta unul dintre cele 5 moduri de rulare. În modul Electric propulsia este asigurată exclusiv de cele două motoare electrice. Se poate rula electric cu viteze de până la 140 km/h, iar autonomia electrică este de până la 42 km, conform măsurătorilor WLTP. Încărcarea bateriei durează 7 ore dacă mașina este cuplată la o priză casnică, sau mai puțin de 2 ore, dacă se folosește un Wall Box de 32 de Amperi.

Modul Comfort se remarcă și prin reglajele mai relaxate ale suspensiilor adaptive. De altfel, pentru suspensii se pot alege setările Comfort, Hybrid și Sport.

Modul de rulare Hybrid gestionează automat utilizarea motorului cu ardere internă și a motoarelor electrică, pentru a optimiza consumul de combustibil. Constructorul francez creditează propulsia modelelor 508 PSE cu un consum de benzină de 2,03 l/100 km și emisii CO2 de 46 g/km, conform WLTP.

Când este selectat modul Sport, toți cei 360 CP sunt gata să-și etaleze pe deplin abilitățile dinamice. Odată cu răspunsul prompt al motorului și pedalei de accelerație sunt adaptate pentru condus sportiv și reglajele amortizoarelor și sistemului de direcție.

Totodată, pentru tracțiune cât mai bună pe suprafețe de rulare cu aderență scăzută, șoferul poate selecta modul de rulare 4WD.

Abilitățile sportive ale modelelor Peugeot 508 PSE și 508 SW PSE se disting de restul gamei și prin sistemul de frânare cu discuri de 380 mm la puntea față și etrierele cu 4 pistonașe. De asemenea, ecartamentul a fost crescut cu 24 mm la puntea din față și cu 12 mm la cea din spate. Iar jantele de 20 de inch poartă anvelope Michelin Pilot Sport 4S. Luând în calcul și faptul că scaunul șoferului este montat într-o poziție mai joasă decât la restul modelelor 508, versiunile PSE promit o experiență dedicată plăcerii de a conduce.

Desigur, modelele PSE se remarcă și prin estetica specială. Pot fi comandate în culorile gri Selenium, negru Perla Nera și alb Pearl. Au diverse detalii și elemente decorative în nuanța Kryptonite tipică diviziei PSE, precum monograma cu cele trei urme de gheare, sau etrierele frânelor. Personalitatea sportivă se reflectă și personalizarea spoilerului frontal, sa difuzorul negru lucios al spoilerului posterior și capetele negre ale evacuării.

Modelele 508 Peugeot Sport Engineered sunt produse în Mulhouse, Franța. Și vor putea fi comandate începând de la mijlocul lunii octombrie, în funcție de fiecare piață.

Apetitul pentru sport al mărcii Peugeot nu se rezumă la lansarea diviziei de performanță. Constructorul francez a anunțat și revenirea din 2022 în Campionatul Mondial de Anduranță (World Endurance Championship – WEC) și în categoria LMH (Le Mans Hypercar).

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account