[VIDEO] Honda ZR-V: Materiale rafinate și design care inspiră dinamism

Honda ZR-V este modelul cu cea mai dinamică personalitate din gama de SUV-uri a constructorului japonez. Îi dedicăm o serie de articole în care detaliem toate aspectele care o evidențiază într-un segment de piață foarte disputat. Mai întâi am prezentat propulsia sa full hybrid e:HEV, apoi aspectele care se referă la ținuta de drum versatilă și sistemele inteligente pentru asistarea condusului și siguranței. Iar în articolul de față vom aborda capitolele care privesc designul, confortul, latura utilă și sistemul infotainment.

Prețurile SUV-ului Honda ZR-V în România

Modelul Honda ZR-V este disponibil în România cu două versiuni de echipare, toate având propulsia e:HEV. Pentru echiparea Sport prețurile de listă pornesc de la 43.690 de euro, cu TVA inclus. Iar echiparea Advance costă de la 46.940 de euro cu TVA inclus. Desigur, din aceste prețuri se scade valoarea subvențiilor acorda prin Programul Rabla pentru autoturisme cu propulsie hibridă. Puteți afla toate detaliile despre prețurile și dotările modelului ZR-V în site-ul oficial hondatrading.ro.

CLICK AICI pentru a afla toate detaliile despre propulsia e:HEV care integrează un motor de 2 litri cu benzină, două motoare electrice (unul pentru propulsie) și o baterie litiu-ion.

În clipul video de mai jos puteți vedeți testul nostru cu noul SUV Honda ZR-V:

Designul pune accent pe un aspect care inspiră dinamism

Honda ZR-V este cu 59 mm mai scundă decât CR-V și cu 50 mm mai lată decât HR-V (acest ecartament lat contribuind și la o ținută de drum dinamică). Acestea sunt specificații concrete, care indică un format de SUV cu proporții și aspect menite să inspire dinamism.

De altfel, ZR-V se distinge și datorită grilei designului frontale. În cazul versiunii de echipare Sport grila de mari dimensiuni are detalii în formă de fagure, în timp ce echipare Advance are o grilă cu lalele dispuse vertical.
Aspectul sportiv este subliniat și de jantele de 18 inch și de cele două ieșiri ale eșapamentului, care au ornamente cromate. La fel capota din aluminiu are nervuri pronunțate, iar prizele de aer din spoilerul frontal sunt mai evidențiate, în cazul echipării Sport.

Honda a acordat o atenție deosebită și aerodinamicii. Astfel, coeficientul de frecare cu aerul este optimizat atât de suprafața plană a podelei, cât și de cele două fante verticale din extremitățile spoilerului frontal.

De asemenea, clienții pot personaliza mașina alegând una dintre cele 5 culori disponibile pentru caroserie. Sunt nuanțe de alb (Platinum White Pearl), albastru (Still Night Pearl), roșu (Radiant Red Metallic), negru (Ruse Black Metallic) și argintiu (Diamond Dust Pearl).

Materiale și finisări rafinate

O primă impresie pozitivă pe care am perceput-o la volanului noului SUV Honda ZR-V este oferită de rafinamentul materialelor și asamblării. Suprafețele pe care șoferul și pasagerii le ating frecvent oferă o experiență tactilă de calitate. Ne referim, de exemplu, la planșa de bord, panourile portierelor. Iar cotiera și consola centrală sunt tapițate cu o piele sintetică fină și are pernuțe de suport pentru genunchi. De asemenea, toată tapițeria are cusături de culoare contrastantă, gri, care contribuie la aspectul calitativ.

În plus, volanul este îmbrăcat în piele naturală. Și în spatele lui se află padele pentru selectarea celor 4 intensități ale sistemului de frânare regenerativă. Aceste padele sunt metalice, astfel că seamănă cu clapetele pentru schimbarea treptelor de viteză din mașinile sport.

Echiparea Sport se distinge datorită tapițeriei care combină pielea artificială cu materialul textil. Iar dacă se preferă echiparea Advance, tapițeria scaunelor este dintr-un mix de piele naturală și piele sintetică. De exemplu, profilele pentru susținere laterală sunt făcute din pielea sintetică, tocmai pentru a rezista mai mult uzurii.

Honda ZR-V permite reglarea unei poziții de condus apropiată de un hatchback

ZR-V are garda la sol permisivă, tipică unui SUV (180 mm – neîncărcată), ceea ce o ajută să se aventureze și pe drumurile către cabana de la munte. Însă chiar și așa, Honda a proiectat postul de conducere pentru o poziție cât mai asemănătoare cu aceea dintr-un hatchback. Scaunul șoferului are reglaj electric pe 8 direcții, iar șoferul își poate selecta și o poziție de condus mai înaltă. Însă poziția pedalelor și a scaunului permise ca șoferul să aleagă și o poziție de condus mai joasă, cu picioarele întinse la un unghi apropiat de poziția de la volanul hatchback-ului Honda Civic.

Totodată, scaunele din față sunt puternic profilate, pentru a oferi o bună susținere laterală, precum și confort în zona lombară și zona pelvisului. Iar structura lor integrează o așa-zisă „saltea de suspensie”, care are o formă ergonomică și o grosime menite să asigure confort în timpul călătoriilor lungi.

Habitaclu configurat pentru a favoriza spațiul dedicat pasagerilor

Din perspectiva dimensiunilor, modelul ZR-V se plasează în gama Honda între specificațiile SUV-urilor HR-V și CR-V. Măsoară 4.568 mm lungime, deci se înscrie în segmentul SUV-urilor compacte. Însă ampatamentul său de 2.657 mm se apropie destul de mult de cel de 2.700 mm al modelului superior CR-V. Și depășește ampatamentul lui HR-V, care măsoară 2.610 mm.

Chiar dacă nu vorbim despre un habitaclu la fel de spațios care în cazul lui CR-V, concret, SUV-ul compact ZR-V poate transporta și 4 pasageri adulți, pe lângă șofer. Iar senzația de spațiu și atmosfera destinsă sunt amplificate de plafonul panoramic, care este inclus în echiparea Advance.

De asemenea, confortul pasagerilor este completat și de funcțiile de încălzire. În echiparea Sport, modelul ZR-V are sistem de climatizare cu reglaj pe două zone și funcție de încălzire pentru scaunele șoferului și pasagerul din dreapta sa. Dar, echiparea Advance adaugă încălzire și pentru volan și bancheta din spate.

Accesul la portbagaj este facilitat de hayonul cu deschidere automată

Portbagajul are un volum de 370 de litri, fiind astfel cu 20% mai mare decât al modelului HR-V. Iar dacă se pliază bancheta din spate (care este spătare fracționabile în raport 60/40), spațiul pentru încărcare crește până la un volum de 1.291 litri.

Accesul la portbagaj este facilitat nu doar mulțumită decupajului amplu al hayonului. În ambele variante de echipare (Sport și Advance), modelul ZR-V dispune standard și de funcția deschiderii hayonului prin simpla mișcare a piciorului sub spoilerul posterior. În acest mod hayonul se ridică automat, ceea ce ajută când utilizatorul are mâinile ocupate cu bagaje.

Totodată, există și funcția Walk Away, care asigură că după ce șoferul s-a îndepărtat de mașină, hayonul se închide și se va bloca.

Honda ZR-V dispune de o interfață digitală evoluată

Honda ZR-V este disponibilă în România cu echipările Sport și Advance. Ambele dispun sistemul infotainment Honda Connect, care include sistem de navigație și are un ecran tactil cu diagonală de 9 inch amplasat în partea centrală a planșei de bord.

Dar deși, ZR-V beneficiază de un sistem de o interfață digitală avansată, Honda a ținut cont de cerințele multor clienți care preferă păstrarea butoanelor fizice pentru comenzi esențial, utilizate des. Drept urmare, Honda ZR-V are butoane integrate și în ecranul tactil de 9 inch. Sunt butoane pentru controlarea sistemului audio și reglarea volumului, precum și un butoane pentru întoarcerea la meniul principal sau la o categorie anterioară din meniul sistemului infotainment.

De asemenea, comenzile pentru sistemul de climatizare sunt tot butoane fizice, rotative. Acestea au ornamente metalice care contribuie la un nivel mai înalt al calității percepute.

Fiindcă am menționat despre sistemul audio, trebuie să mai adaugăm faptul că echiparea Sport are sistem cu 8 difuzoare. Iar echiparea superioară, Advance, include în preț un sistem audio premium, cu 12 difuzoare, care face parte și un subwoofer. Acesta a fost proiectat împreună cu BOSE, special pentru modelul ZR-V.

În ceea ce privește instrumentarul de bord, versiunea ZR-V cu echipare Sport combină un vitezometru analog cu nu ecran TFT multifuncțional de 7 inch. În schimb, echiparea Advance se distinge datorită instrumentarului de bod complet digital, cu ecran TFT de 10,2 inch.

Tot în cazul echipării Advance, interfața digitală include și sistemul head-up display. Acesta afișează color pe parbriz o diversitate de informații utile, de la viteza de rulare, la indicațiile sistemului de navigație și avertizările sistemelor Honda Sensing care asistă condusul și siguranța.

La capitolul conectivitate, ambele versiuni de echipare oferă comptabilitate Apple CarPlay (Wireless) și Android Auto, pe lângă conexiunea prin Bluetooth. Și tot standard este și un port de încărcare a telefonului prin indicție (wireless).

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account