Juriul Women’s World Car of the Year a anunțat modelele câștigătoare pentru 9 categorii

În data de 8 martie, de Ziua Internațională a Femeii, va fi anunțat modelul care câștigă marele premiu Women’s World Car of the Year în 2021. Acest model va fi ales din cele 9 mașini finaliste, care au câștigat fiecare în categoria de piață de care aparțin.

Vehiculele eligibile au fost lansate în perioada ianuarie – decembrie 2020. Ca și în anii precedenți, voturile au fost certificate de auditorul independent Grant Thornton din Noua Zeelandă.

Lista mașinilor câștigătoare în 2021 este:

Cea mai bună mașină de oraș: Peugeot 208

Cea mai bună mașină de familie: Skoda Octavia

Cea mai bună mașină de lux: Lexus LC500 Cabriolet

Cea mai bună mașină de performanță: Ferrari F8 Spider

Cel mai bun SUV de oraș: Peugeot 2008

Cel mai bun SUV mediu: Land Rover Defender

Cel mai bun SUV mare: Kia Sorento

Cel mai bun 4×4/pick-up: Ford F-150

Cea mai bună mașină electrică: Honda e

Women’s World Car of the Year este singurul premiu acordat în industria auto de către un juriu format doar din femei care sunt jurnaliști în acest domeniu. Acest proiect a fost creat în 2009 de jurnalista Sandy Myhre din Noua Zeelandă.

În prezent, juriul Women’s World Car of the Year cuprinde 50 de jurnaliste din 38 de țări de pe 5 continente. Astfel, audiența cumulată a acestui premiu depășește 500 de milioane de persoane la nivel global.

Este esențial de subliniat că premiul Women’s World Car of the Year nu desemnează „o mașină pentru femei”. Se iau în considerare aceleași criterii obiective pe care se bazează votul pentru orice premiu din industria automobilistică. Se votează în funcție de aspecte precum siguranța, calitatea, ținuta de drum, prețul, designul, emisiile și impactul asupra mediului înconjurător.

Automobilele se împart în segmente de piață diferite, au caracteristici și personalități foarte diferite, țintesc tipologii de clienți variate. De aceea, este binevenit un vot care exprimă și viziunea unui juriu feminim profesionist. Fiindcă majoritatea concursurilor sau premiilor din industria automobilistică includ în juriu o pondere foarte mică de femei care sunt jurnaliste în domeniu.

Cu siguranță voturile Women’s World Car of the Year sunt un reper important și necesar pentru constructorii de automobile.

Iar plăcerea de a conduce nu are sex sau gen. Deși sunt țări în care femeilor chiar le-a fost îngrădit și sancționat dreptul de a șofa. De exemplu, de abia în toamna lui 2017 Arabia Saudită a emis un decret prin care declara libertatea femeilor de a conduce automobile.

Pentru mai multe detalii vă invităm să accesați womensworldcoty.com

 

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account