O nouă generație Mitsubishi Outlander a fost lansată în America de Nord

Noul Mitsubishi Outlander este înrudit cu Nissan Rogue, beneficiind de tehnologiile platformei CMF-C/D și de un motor pe benzină de 2,5 litri.

Desigur, Outlander se distinge prin identitatea Mitsubishi, punctantă de designul grilei frontale în stil Dynamic Shield, precum și prin gruparea blocurilor optice. Estetic modelului de serie preia designul îndrăzneț al conceptului Mitsubishi Engelberg Tourer din 2019.

Outlander beneficiază de o nouă platformă tehnică, ale cărei specificații cresc atât nivelul de siguranță, cât și rafinamentul ținutei de drum. În comunicatul de presă se subliniază că, pentru prima oară, Mitsubishi Motors a folosit oțel cu rezistență ultra-înaltă la torsionare, pe care la presat la cald pentru a ranforsa structura cabinei lui Outlander. Astfel, cabina este mai rezistentă la impact se deformează mai puțin și cântărește mai puțin. Suspensia multi braț și sistemul de direcție cu asistare electrică și două pinioane promit confort și manevrabilitate sporite.

Propulsorul lui Outlander este alimentat cu benzină, are 2,5 litri și produce 181 CP la 6.000 rpm și 245 Nm la 3.600 rpm. Acest motor dezvoltat de Alianța Renault Nissan Mitsubishi a fost calibrat pentru a livra cuplul cât mai consistent la turații joase și medii. Propulsorul este cuplat la o transmisie cu variație continuă (CVT) care are și avantajul unui mod Sport, în care sunt selectabile 8 trepte.

Sistemul de tracțiune integrală încorporează un diferențial acționat de un motor electric, pentru a distribui cuplul între cele două punți. Mitsubishi Outlander dispune și de un nou sistem de control al dinamicii (S-AWC). Iar în timpul virajelor, sistemul Brake AYC (Active Yaw Control) optimizează diferențele de forță motrică și forță de frânare între cele două punți, precum și între roțile din stânga și din dreapta. Totodată, șoferul poate selecta de la un buton rotativ șase moduri de rulare, care adaptează reglajele sistemului 4WD în funcție de condițiile întâmpinate. Modurile se numesc Eco, Normal, Tarmac (asfalt), Gravel (pietriș), Snow (zăpadă) și Mud (noroi).

Noua platformă a ajutat și la configurarea unui habitaclu care oferă mai mult spațiu pentru cei 7 pasageri găzduiți pe trei rânduri de scaune. Calitatea materialelor și a finisărilor este mai rafinată, iar sistemul infotainment și conectivitatea au evoluat. Outlander poate fi echipat opțional cu un ecran central tactil de 9 inch și cu un display de bord TFT, cu diagonală de 12,3 inch. Grafica instrumentarului de bord poate fi configurată de șofer, în funcție de informațiile pe care dorește acesta să le vadă afișate. Șoferul poate alege și informațiile proiectate pe parbriz de noul sistem head-up display, care este color și are diametru de 10,8 inch. Iar conectivitatea pentru smartphone este compatibilă atât cu Android Auto, cât și cu Apple CarPlay. Totodată, SUV-ul poate fi echipat și cu un sistem audio BOSE cu 10 difuzoare.

Noul Mitsubishi Outlander beneficiază și de sisteme avansate de asistare a condusului grupate sub cupola MI-PILOT Assist. Dispune de cruise control activ care menține distanța în raport cu alte vehicul, precum și de sistem de corectare a direcției pentru menținerea benzii de rulare. Dar o noutate este că Outlander poate folosi și informațiile de la sistemul de navigație pentru a-și adapta viteza la limitările impuse pe fiecare porțiune de drum. În acest sens citește și indicatoarele rutiere. Și tot automat încetinește și își adaptează viteza și înainte de viraje. Putem recunoaște aceste funcții de la modelele Nissan. La fel ca și noul Nissan Qashqai lansat în Europa, Outlander are și un airbag care se umflă între scaunele din față, pentru ca șoferul și pasagerul să nu se lovească în cazul unei coliziuni din lateral.

Lansarea noului Mitsubishi Outlander în America de Nord este programată pentru aprilie 2021. Dar nu a fost încă anunțat dacă noul model va sosi și în Europa. De asemenea, rămâne de văzut dacă va fi pregătită și o propulsie plug-in hybrid, având în vedere că aceasta a avut un rol important pentru cariera comercială în Europa.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account