[VIDEO] Bugatti “La Voiture Noire“ s-a vândut deja pentru 11 milioane de euro

Bugatti “La Voiture Noire“ este un model unicat, care aduce un tribut formidabilului Bugatti Type 57 SC Atlantic. Prețul său îl transformă în cel mai scump automobil produs vreodată, conform constructorului francez.

Asta înseamnă că îl detronează pe Rolls-Royce Sweptail, care a costat aproape 13 milioane de dolari. În timp ce Bugatii se laudă că un client, care a preferat să rămână anonim, a plătit prețul de 11 milioane de euro net (fără taxe) pentru “La Voiture Noire“. Acum cine mai stă să ia la bani mărunți prețurile acestor unicate? Important este exclusivismul acestor mașini.

Bugatti deja și-a făcut un cadou pentru aniversarea a 110 ani de la fondarea companiei de către Ettore Bugatti. Mă refer la Chiron Sport “110 ans Bugatti”, care va fi produs în doar 20 de exemplare. Toate aceste exemplare au fost deja vândute, costând fiecare 3 milioane de euro net.

Dar adevărata surpriză aniversară a fost păstrată pentru salonul auto de la Geneva (7-17 martie) sub forma “La Voiture Noire“. Aceasta este o interpretare modernă a coupe-ului Bugatti Type 57 SC Atlantic, care a fost construit în doar 4 exemplare Atlantic între 1936 și 1938. Unul dintre acestea a dispărut misterios înaintea începerii celui de al doilea război mondial. Modelul Type 57 SC Atlantic este cea mai faimoasă creație a lui Jean Bugatti, fiul lui Ettore Bugatti, care a devenit managerul companiei în 1936, la vârsta de 27 de ani. Al doilea exemplar din cele 4 modele Type 57 SC Atlantic construite a fost folosită ca mașină personală de către Jean Bugatti și câțiva dintre prietenii săi piloți de grand prix. Jean Bugatti o alinta “La Voiture Noire“.

Din păcate, Jean Bugatti a decedat într-un accident automobilistic în 1939, dar creațiile sale au fost o moștenire pentru întreaga industrie automobilistică, prin design-ul sublim și performanțele uluitoare. De exemplu, versiunea Atlantic GT reușea să atingă o viteză maximă de 220 km/h. Iar asta se întâmpla acum mai bine de 80 de ani.

În 2019 se împlinesc 110 nu doar de la înființarea companiei Bugatti, ci și de la nașterea lui Jean Bugatti. Astfel, noua interpretare “La Voiture Noire“ dezvăluită la salonul auto din Geneva este încărcată de multă nostalgie. Fiind o restilizare a lui Chiron Sport, acest unicat dispune de 1.500 CP și 1.600 Nm, ce erup dintr-un motor de 8 litri, cu 16 cilindri dispuși în W, producând o simfonie redată prin șase țevi de eșapament.

Mai multe despre istoria din spatele acestui automobil fascinant vă recomandăm să aflați în clipul creat special de Bugatti.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account